Kriminalac ubijen u eksploziji auto-bombe, njegova devojka iz Kolumbije preživela

16.09.2020

13:15 >> 15:05

0

Strahinja Stojanović (30) likvidiran usred bela dana na Novom Beogradu. Eksploziv aktiviran daljinskim

Kriminalac ubijen u eksploziji auto-bombe, njegova devojka iz Kolumbije preživela
Copyright Sonja postavljala fotografije sa Strahinjom na društvenim mrežama Foto: Printscreen/Instagram/soniasuarezgmz

Strahinja Stojanović (30) poginuo je u stravičnoj eksploziji bombe postavljene pod njegov BMW X5, dok je njegova devojka, Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45), prošla bez težih povreda. Eksplozija se dogodila u nedelju usred bela dana u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu.

Mesto eksplozije  Foto: Printscreen RTS

Stojanović je široj javnosti postao poznat pre dve godine nakon identičnog napada u naselju Galenika. Tada je on pukom srećom prošao bez povreda, ali je njegova tadašnja devojka, španska misica Olac Bilbao Gonzales (22), umalo ostala bez obe noge. Ovog puta, od siline eksplozije Stojanović je izleteo iz vozila, a prema rečima očevidaca, donji deo tela mu je bio potpuno raznet.

– Delova automobila bili su rasuti unaokolo, vatra i dim su kuljali iz vozila, a muškarac je nepomično ležao na putu, dok je njegova devojka klečala pored njega. Plakala je i vrištala sve vreme. Oboje su prevezeni u Urgentni centar, ali je Stojanović ubrzo po prijemu u bolnicu podlegao povredama – kaže izvor blizak istrazi.

Kako nezvanično saznajemo, Sonja Suarez Gomez je već duže vreme bila u vezi sa Strahinjom, a fotografije na društvenim mrežama pokazuju da su poslednjih meseci zajedno putovali po Srbiji. Pozirala je sa Strahinjom na Zlatiboru, Kopaoniku i mnogim drugim mestima, a sumnja se da je obljavljivanjem lokacija na kojima se nalaze samo pomogla egzekutorima. Najverovatnije su duže vreme bili praćeni, što ukazuje i način na koji je likvidiran.

Osveta zbog smrti Bojovićevog advokata?

Stojanović je od ranije poznat policiji i hapšen je nekoliko puta. Osuđivan je zbog prinude i oružja, a mnogi ga povezuju sa ubistvom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je zastupao Luku Bojovića. Pojavio se i kao svedok na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, a navodno je bio blizak sa kriminalnom grupom pokojnog Slobodana Šaranovića.

Strahinja Stojanović i Sonja Suarez Gomez Foto: Instagram

– Ispod vozila je bila postavljena ekplozivna naprava koja je daljinski aktivirana, dok je automobil bio u pokretu. Bomba je bila tačno ispod sedišta vozača – tvrdi naš sagovornik.

Stojanovića su već pokušali da ubiju 11. avgusta 2018. Igrom slučaja, vratio se u stan po telefon i izbegao eksploziju bombe koja je bila postavljena pod njegov „audi“. U kolima ga je, međutim, čekala lepa Špankinja sa kojom je bio u vezi.

Ona je zadobila teške povrede, zbog kojih se dugo lečila u Beogradu. Posle višemesečnih terapija vratila se u Španiju, a kasnije je negirala bilo kakvu povezanost sa Stojanovićem.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike