Brat devojčice koja se zapalila u Melencima opisao trenutak kada je video da mu sestra gori: "Majica joj je buknula, ona je vrištala"

10.06.2023

20:20

0

Devojčica je sa teškim telesnim povredama nakon pregleda u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice prebačena je u Novi Sad

Brat devojčice koja se zapalila u Melencima opisao trenutak kada je video da mu sestra gori: "Majica joj je buknula, ona je vrištala"
Urgentni centar - Copyright ATA Images/ Miloš Tešić

Sedmogodišnja devojčica D. R. iz sela Melenci nadomak Zrenjanina, zadobila je teške telesne povrede u vidu opekotina nakon bezazlene igre u dvorištu. Ona je sa bratom i sestrom palila parčiće kartona u dvorištu porodične kuće u Njegoševoj ulici br. 77 a zatim se zapalila i sa teškim telesnim povredama nakon pregleda u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice prebačena je u Novi Sad u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

- Devojčica nije životno ugrožena i zbrinuta je na Odeljenju plastične hirurgije nakon kompletne dijagnostike. Kako je ustanovljeno, ima opekotine po glavi, licu, telu i nogama i to u veličini od 15 odsto od ukupne površine kože u odnosu na celo telo. Njeno stanje je stabilno i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara koji prate njen dalji oporavak - kažu u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

"Prvo joj se zapalila majica pa pantalonice"

Stariji brat nesrećne devojčice uznemireno priča da se njegova sestra igrala u dvorištu i da je upalila malu vatricu u pesku.

Profimedia
 

- Prošlo je podne, otac je sedeo ispred kuće na ulici, ona se igrala u dvorištu. Kada sam video vatricu pitao sam je da li ima upaljač i rekla je da ga nema, a onda je sa kartonom natopljenim benzinom krenula ka vatri i video sam kako joj se zapalila majica i pantalonice koje je imala na sebi, vrištala je - uznemireno priča brat nesrećne devojčice.

Komšije priskočile u pomoć

Kako pričaju uznemirene komšije, jedan od njih iz kuće pored na sreću bio je tu u momentu kada se dogodila nesreća te je svojim automobilom povređenu devojčicu i njenog oca odmah prevezao u zrenjaninski Urgentni centar.

- Rekli su mi da se vratim, otac će sa njom za Novi Sad, a bilo je strašno. Devojčica je vriskala i zapomagala. Opekotine su baš velike, nisam smeo ni da gledam - užasnuto je ispričao komšija.

Komšinica probala devojčici da skine zapaljenu odeću

Jedna od komšinica koje su odmah priskočile u pomoć nesrećnoj devojčici kaže da je probala da joj skine majčicu u kojoj je bila ali da nije uspela zato što je bila slepljena te je odlučila da stvar prepusti lekarima.

- Najvažnije je da je van životne opasnosti i da je stabilno. Za dalje ćemo videti. Nadamo se da će rane brzo zarasti i da će se skroz oporaviti - priča jedan od komšija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike