Devojčica nosila nož u školu, u rancu imala notes sa spiskom đaka za odstrel: Direktorka OŠ "Milena Pavlović Barili" otkrila detalje

28.05.2023

12:49

0

Razredna me je obavestila, a onda sam ja postupila po procedurama , rekla je direktorka beogradske osnovne škole "Milena Pavlović Barili"

Devojčica nosila nož u školu, u rancu imala notes sa spiskom đaka za odstrel: Direktorka OŠ "Milena Pavlović Barili" otkrila detalje
Ilustracija - Copyright Printscreen/Google Maps/Pixabay

- Otac jedne devojčice poslao je razrednoj tog odeljenja fotografiju lista sveske na kome su se nalazila imena nekoliko učenika sa naslovom "meta". Po njegovim rečima, to je slikano u svesci jedne učenice iz tog odeljenja. Razredna me je obavestila, a onda sam ja postupila po procedurama koje je naložilo Ministarstvo prosvete školama kada se dese ovakve situacije - izjavila je Olivera Korošec, direktorka beogradske osnovne škole "Milena Pavlović Barili".

Prema njemim rečima, ceo slučaj prijavljen je nadležnima i u toku je rad na rasvetljavanju svih detalja.

Spisak u policiji

- Slučaj je prijavljen policiji i predat je spisak. Policija radi na daljem razjašnjavanju slučaja, da li je spisak napisan nakon ovih tragičnih događaja, da li je postojao odranije, pa je dopisan samo naslov, da li ga je ta devojčica napisala, kako se došlo u posed te fotografije i da li je uopšte fotografisano u svesci nekog od učenika naše škole. Policija je preduzela mere i radnje i vrši proveru sa školskim psihologom - kaže Korošec.

24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić
 

Kako dodaje, u školi su obavljeni razgovori koji su neophodni u ovakvim situacijama sa učenicima i nekim roditeljima.

- Predstavnika Saveta roditelja odeljenja u kome se pojavio spisak upoznala sam odmah po postupanju sa svim pojedinostima postupanja, odnosno kome, kada i šta je prijavljeno, i sledeći korak je zakazivanje roditeljskog sastanka čim škola dobije bilo kakvu povratnu informaciju iz policije - rekla je direktorka škole, piše "Blic".

Devojčica i ranije bila problematična?

Na naše pitanje, a povodom informacija u pojedinim medijima, da li je istina da je devojčica koja je navodno sačinila spisak bila problematična i ranije, direktorka Korošec je odgovorila:

- Ovde još nije utvrđeno ko je pravio spisak i iz kog razloga, tako da ja nikoga ne bih izdvajala, dok policija ne odradi svoj deo posla - rekla je direktorka OŠ "Milena Pavlović Barili".

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike