Velika akcija policija Nemačke, Rumunije i Srbije: Presečen lanac krijumčarenja migranata, balkanskom rutom prebacili oko 800 ljudi!

09.06.2023

09:37

0

Autor: Mi. S.

Migrante krijumčarili različitim transportnim sredstvima i krili ih u tovarnom delu kamiona, u nehumanim uslovima

Velika akcija policija Nemačke, Rumunije i Srbije: Presečen lanac krijumčarenja migranata, balkanskom rutom prebacili oko 800 ljudi!
Ilustracija - Copyright Printcreen/MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u okviru Zajedničkog istražnog tima između Nemačke, Rumunije i Srbije učestvovali su u zajedničkoj akciji presecanja lanca krijumčarenja iregularnih migranata preko balkanske rute.

Uhapšene su četiri osobe na teritoriji Nemačke i Rumunije, dok je jedna osoba uhapšena u ranijem periodu na teritoriji Srbije, a osumnjičene su da su tokom prošle i ove godine, krijumčarili oko 800 migranata iz Turske u Nemačku balkanskom rutom preko Srbije.

Na identifikaciji osumnjičenih učestvovali su i policijski službenici UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Kako se sumnja, osumnjičeni su migrante uglavnom krijumčarili različitim transportnim sredstvima i krili ih u tovarnom delu kamiona, u nehumanim uslovima.

Ova akcija je izvedena u koordinaciji i sa Evrodžastom, Evropolom i austrijskom policijom.

Podsećanja radi, u decembru prošle godine, formiran je Zajednički istražni tim između Kancelarije javnog tužioca u Nemačkoj, Tužilaštva Vrhovnog kasacionog suda u Rumuniji i  Tužilaštva za organizovani kriminal u Republici Srbiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike