Bivšem fudbaleru produžen pritvor zbog pokušaja ubistva dilera

17.09.2020

10:12 >> 10:22

0

Autor: 24sedam

Nikola Malbaša 8. jula nožem izbo Igora Neškovića, koji je zadobio povrede opasne po život. Pritvor mu produžen zbog opasnosti od bekstva, kao i da ne bi

Bivšem fudbaleru produžen pritvor zbog pokušaja ubistva dilera
Copyright Nikola Malbaša sa Lotarom Mateusom MN Press

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana bivšem fudbaleru Nikoli Malbaši zbog sumnje da je 8. jula nožem nožem izbo Igora Neškovića, koji je zadobio teške povrede opasne po život.

Odveo Partizan u Ligu šampiona

Malbaša je karijeru počeo u FK Zemun, a potom potpisao za Partizan, koji je tad trenirao Lotar Mateus. Igrao je kvalifikacije za Ligu šampiona i postigao gol protiv Jurgordena. Za reprezentaciju Srbije i Crne Gore odigrao je pet utakmica 2003. godine. Karijeru je završio u kineskom Šandongu, kada mu je 2008. istekao jednogodišnji ugovor sa ovom ekipom, koju je tada vodio bivši trener crno-belih i selektor Srbije Ljubiša Tumbaković.

Malbaša na utakmici Lige Šampiona protiv Olimpika
Foto: MN Press

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na oštećenog Neškovića, kao i da ne bi ponovio ili dovršio krivično delo, precizirala je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić. Pritvor po ovom rešenju može da mu traje do 17. oktobra, nakon čega će sud opet preispitati razloge za proruženje.

Malbaši se teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju. On je na saslušanju u tužilaštvu krajem jula negirao krivično delo. Kako je tada saopšteno iz tužilaštva, bivši fudbaler se sumnjiči da je sa umišljajem pokušao da ubije Neškovića u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nožem naneo više teških povreda. Bivši fudbaler je desetak dana bio u bekstvu, a onda se pojavio u policiji u pratnji advokata.

Nešković je dobro poznat policiji kao kradljivac automobila, ali je nakon robije zbog tih dela rešio da pređe “na viši nivo” i postane diler narkotika.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike