"Uleteo je stampedo preplašene dece, rekli su nam da u školi neko puca": Radnik firme pored škole otkriva detalje masakra na Vračaru

11.05.2023 | 08:57

Učiteljica je bila bleda kao krpa, ali kad je uvela prvu grupu mališana odmah se vratila ka školi, da uzme ostalu decu

Copyright ATAImages/ A.M

- Deca su krenuli da beže, uleteo je stampedo, mi smo im rekli da uđu kod nas, koleginica je psiholog, rekao sam da ih smiri koliko može - ovako se srede 3. maja i masakra na Vračaru seća Goran, radnik firme koja se nalazi uz školu "Vladislav Ribnikar"

- Kod nas su bile i dve učiteljice i oko pedesetak dece, koji su se sklonili oko naše firme - prepričava jedan od radnika koji se u kobnom trenutku našao za mališane.

Kako je rekao, učiteljica je bila bleda kao krpa, ali kad je uvela prvu grupu mališana odmah se vratila ka školi, da uzme ostalu decu.

ATAImages/ A.M
 

- Jedno dete je preplašeno plakalo i ispričalo šta se desilo. On je kroz plač ispričao kako je jedan đak uleteo i krenuo da puca - rekao je Goran za Blic.

Kada je dečak K.K. (13) je tog 3. maja ušao u školu na Vračaru, noseći očeve pištolje, zapucao je na čuvara škole, zatim dežurne učenike, pa se uputio u kabinet istorije.

Tamo je ranio nastavnicu, a onda je počeo da puca u vršnjake.

U ovoj nezapamćenoj tragediji ubijeno je sedam devojčica, jedan dečak, kao i čuvar škole Dragan Vlahović, a ranjeno šestoro dece i nastavnica istorije.

Kako su saopštili zvaničnici MUP-a, učenik sedmog razreda je imao detaljan plan koji je pripremio unapred, kao i spisak vršnjaka koji su mu bili prioritetne mete.

On je posle krvavog pira sam pozvao policiju i predao se.

Bonus video

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam