Saslušan mladić (19) koji je vazdušnom puškom ranio druga (18): Osumnjičenom određen pritvor od 30 dana

05.05.2023

20:02

0

Do ranjavanja je došlo sinoć u kući osumnjičenog u kojoj je sedeo sa prijateljima i gledao utakmicu

Saslušan mladić (19) koji je vazdušnom puškom ranio druga (18): Osumnjičenom određen pritvor od 30 dana
Pritvor/Ilustracija - Copyright Pixabay

Leskovčanin S. I. (19), za koga se sumnja da je dijabolom ispaljenom iz vazdušne puške teško povredio druga A. Ć. (18) saslušan je u nadležnom tužilaštvu.

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu saopštilo je da je S.I.  iz ovog grada saslušan zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. 

- Osumnjičeni  je, u prisustvu branioca, izneo odbranu, nakon čega je Osnovnom sudu stavljen predlog za određivanje pritvora u trajanju do 30 dana - navedeno je u saopštenju.

Do ranjavanja je došlo sinoć u kući osumnjičenog u kojoj je sedeo sa prijateljima i gledao utakmicu. 

Povređeni mladić je operisan odmah po prijemu u niški Klinički centar. On je u ovu ustanovu primljen, nešto pre ponoći, u teškom opštem stanju, a postoperativni tok prati osoblje Klinike za anesteziju. 

Prema poslednjim informacijama, njegovo stanje je stabilno. Zadobio je ustrelnu ranu grudnog koša, a dijabola je nanela takve povrede da je mladić izgubio čak litar i po krvi. 

Prema nezvaničnim informacijama, dosadašnja saznanja iz istrage i izjave svedoka ukazuju na to da je do ranjavanja došlo slučajno, a da osumnjičeni navodno nije znao da se u vazdušnom oružju nalazi dijabola. Tačne okolnosti utvrdiće istraga koja je u toku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike