Urošu B. određeno zadržavanje, oglasilo se Tužilaštvo: Prilikom bekstva pretio je taksisti

05.05.2023

18:09

0

Uroš B. (21) osumnjičen je za krivična dela teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i otmicu

Urošu B. određeno zadržavanje, oglasilo se Tužilaštvo: Prilikom bekstva pretio je taksisti
Copyright Printscreen/RTS

Uroš B. (21) osumnjičen je za krivična dela teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i otmicu, navedeno je u saopštenju Tužilaštva iz Smedereva.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan.

- On je nakon masovnog ubistva prilikom bekstva sa lica mesta pretio ubistvom taksisti te ga na te takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevca gde je u toku prepodnevih časova pronađen - dodaje se u saopštenju.

Postupak za zločin u Mladenovcu će raditi Više javno tužilaštvo u Smederevu, saznao je ranije Tanjug. Prvo ubistvo, gde je ubijeno pet do osam osoba, dogodilo se u selu na njihovoj teritoriji nadležnosti.

Uviđaj su noćas radili zajedno tri zamenika javnog tužioca iz VJT u Beogradu i više njih iz VJT Smederevo. Uroš B. se sumnjiči da je sinoć ubio osmoro, a ranio 14 ljudi.

Ovaj masakr je samo dan nakon masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu gde je đak ubio osam učenika i čuvara, a ranio njih šest i nastavnicu.

Više javno tužilaštvo u Smederevu saopštilo je danas da je na osnovu do sada preduzetih dokaznih radnji i obaveštenja prikupljenih od građana postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni U.B. iz Dubone izvršio krivična dela Teško ubistvo, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo Otmica.

U.B. je juče u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružija lišio života osam lica, a 14 je povredio.

- Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva osumnjičeni pretio ubistvom taksisti te ga prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova dana 05.05.2023. godine i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka - navedeno je u saopštenju tog tužilaštva.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu osumnjičenom je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Nove informacije o masakru u Mladenovcu pratite na našem blogu uživo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike