Zla kob "Kuće od srca": Jasmina poginula u strašnoj nesreći, Sandra bila u komi i jedva ostala živa!

18.04.2023

09:00

0

"Hvala ti što si ušla u naše živote i što si svojim prisustvom učinila da postanemo još bolji ljudi", pisalo u objavi produkcije

Zla kob "Kuće od srca": Jasmina poginula u strašnoj nesreći, Sandra bila u komi i jedva ostala živa!
Sandra Denda i Jasmina Mihajlović - Copyright Foto: Fejsbuk

Organizatorka emisije "Kuća od srca" Jasnima Mihajlović poginula je pre tačno dve godine u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali u Lađevcima kod Kraljeva, kada se kamionet u kome se nalazila ekipa pomenutog TV serijala sudario sa kamionom "skanija". Sandra Denda, dugogodišnja novinarka, silom prilika napustila je "Kuću od srca“ posle teške saobraćajne nesreće koju je sa ekipom istog serijala doživela tri godine ranije.

Mihajlovićeva je poginula tog 16. aprila 2021. godine, oko 11 časova, a njen kolega i vozač kombija Zoran S. teško je povređen u stravičnoj nesreći na Ibarskoj magistrali. Ekipa serijala "Kuća od srca" radila je na obnovi kuće porodice Đurović, a u trenutku nesreće išli su po materijal.

Vest o pogibiji koleginice Jasmine Mihajlović duboko je potresla Sandru Dendu.

Foto: Fejsbuk
Sandra Denda

– Još ne mogu da se smirim od kad sam čula šta se dogodilo na Ibraskoj, da je TV ekipa doživela udes i da je Jasmina podlegla povredama. U momentu su mi se vratile slike mog stradanja na istom projektu, potpuno sam van sebe – rekla je Sandra za portal 24sedam.

Upravo ona je svojevremeno nastradalu Jasminu preporučila voditelju i vlasniku ove TV produkcije Žarku Laziću.

"Nestalo je jedno sunce"

– Jasminu sam upoznala na jednom od snimanja, jer je ona svoje siromašne komšije tada kandidovala za izgradnju kuće. Ona se jako angažovala da oni dobiju krov nad glavom, ali i neki drugi, angažovala se maksimalno, i ja sam je zbog toga preporučila Laziću. I kad sam ja teško povređena, ona je na neki način nastavila moj posao - objasnila je naša koleginica, koja se nakon mukotrpne rehabilitacije i nekoliko operacija, vratila normalnom životu.

Foto: Fejsbuk
Jasmina Mihajlović

Sandra je u međuvremenu otišla u invalidsku penziju, a sa Žarkom Lazićem sudi se, jer se tek nakon nesreće, dok je bila u komi, saznalo da nije bila prijavljena, ni zdravstveno, ni penziono, a da stvar bude gora, vlasnik formata "Kuća od srca" izjavio je da je Denda kod njega radila volonterski. Isto je rekao kasnije za Jasminu.

Posle smrti Jasmine Mihajlović oglasila se i ekipa sa kojom je radila.

"Sa velikim bolom i neizmernom tugom obaveštavamo vas da nas je nakon teške saobraćajne nesreće zauvek napustila naša Jaca, naš najbolji čovek i naš prijatelj. Nestalo je jedno sunce, jedna plemenita duša koja je svojim nesebičnim delima obeležila naš život i život mnogih porodica i ostavila neizbrisiv trag. Zajedno sa nama gradila je kuće za ugrožene porodice kako bi im obezbedila krov nad glavom. Spasila je mnoge svojim humanim zalaganjem i svojom neverovatnom voljom i upornošću. Živela je za to da drugima podari sreću. Pomagala je siromašnima i bolesnima do poslednjeg daha… Do poslednjeg otkucaja njenog srca. Bila je borbena do samog kraja. Dela koja je ostavila iza sebe nastaviće da žive posle nje i da pripovedaju o njenoj izuzetnoj snazi i dobroti. Bila je veliki deo ekipe serijala “Kuća od srca”. Hvala ti što si ušla u naše živote i što si svojim prisustvom učinila da postanemo još bolji ljudi. Neka ti je večna slava! Nikada te nećemo zaboraviti", pisalo je u objavi produkcije na Instagramu.

Nije bila prijavljena

Jasmina je sahranjena na seoskom groblju u Pločici kod Kovina. Pokopana je u grobnici svojih babe i dede. Tužna povorka krenula je od Jasminine kuće peške ka groblju. Ni kiša nije ometa ljude koji su došli da odaju počast ovoj divnoj ženi, koja je mnogima pomogla.

Foto: Fejsbuk
Jasmina Mihajlović

Na sahrani je bila i bivša voditeljka Jelena Matijašević, koja je bila vidno potresena, a svoju tugu krila je ispod velikih sunčanih naočara. Jasminina ćerka kukala je na sav glas na groblju i dozivala svoju majku, a svi prisutni su briznuli u plač. "Molim te, mama, oprosti mi za sve. Majko moja, ne idi! Molim te", neprestalno je vikala devojka, koja je u jednom trenutku umalo upala u raku.

Posle nešto više od mesec dana od tragične nesreće, oglasila se za medije Jasminina ćerka, Aleksandra Somerlehner, koja je istakla da u trenutku smrti njena majka nije bila prijavljena kao radnik produkcijske kuće. Ona je dodala i da je Žarko Lazić pokušavao da utiče na porodicu kako ne bi pokrenuli tužbu protiv njega.

- Mama je radila kod Žarka dve i po godine i sve vreme je bila bez dana radnog staža. U medijima se pojavljivala priča da je radila kao volonter, ali ni taj papir nigde nikad nije potpisala. Ona je čak uzela stan preko puta firme da bi јој bila bliža i da ne bi gubila vreme na dolazak do posla, toliko je bila tome posvećena. Taj stan je, naravno, plaćala 220 evra, i to od svoje plate, koja je u početku iznosila 50.000 dinara, da bi joj kasnije podigao na 60.000. Platu je dobijala neredovno, često iz dva-tri puta, retko odjednom. U poslednje vreme bila je pod velikim pritiskom, jer je non-stop bila na točkovima. Često je bila sama na terenu, a Žarko je dolazio samo kad je snimanje da bi se pojavio pred kamerama. Više od 80 odsto posla obavljala je moja mama, dok su se on i Denija (Lazićeva saradnica i devojka) zezali u kancelariji, častili i odgovorili na poneki mejl - rekla je tada Aleksandra.

Ni saučešće, pa zvao i tri puta dnevno

Ona je dodala da njena majka nije imala nikakvo osiguranje od potencijalne povrede na poslu, da ga nemaju ni njegova vozila, kao što ga nije imao ni kamionet u kome je bila njena majka kad je poginula.

Printscreen/ Youtube/„Premijera - Vikend Specijal"
Žarko Lazić

- Uz to, kamionet je bio neispravan za vožnju, što će utvrditi veštaci na suđenju. Što je najgore, Žarko je nudio maminom zetu da mu proda taj kamion i sećam se da mu je ona tada rekla da ga ne kupuje, jer je skroz neispravan - prisetila se Aleksandra.

Jasminina ćerka je istakla da je Žarko platio troškove sahrane, a da porodici na sahrani nije izjavio saučešće.

- Pristao je da plati troškove sahrane, ali samo je kupio sanduk i krst, koje je platio 60.000 dinara, baš kolika je bila plata moje majke koju nije dobila za taj njen poslednji mesec. Na sahranu je došao s kolegama. Svi su nam redom izjavili saučešće, samo Žarko nije. Ja sam videla da je hteo da priđe, ali vratio se, a kasnije mi je prišao i rekao da je odlučio da je bolje da ne prilazi. Plašio se, pretpostavljam, da ne izbije neki skandal jer su ga svi, kako mi je rekao, gledali popreko i s ljutnjom. Ja to nisam videla, a i ne znam zašto bi ga neko tako gledao kada smo celu priču znale samo sestra i ja i niko više - ispričala je Aleksandra.

Lazić je, kako je rekla, posle toga promenio ponašanje.

- Posle toga je zvao dva, tri puta dnevno da pita kako smo i da li nam nešto treba. Napravio je spomenik pored puta gde je mama poginula i sve je radio samo da bismo ćutale i ne bismo podneli tužbu - objasnila je Aleksandra.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike