Šijanu sud smanjio kaznu, pravosnažno osuđen na godinu i dva meseca

14.04.2023

16:57

0

Šijanu i Vidakoviću je nakon prvostepene presude 29. novembra prošle godine ukinut pritvor, ali je tada Vidakoviću izrečena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor

Šijanu sud smanjio kaznu, pravosnažno osuđen na godinu i dva meseca
Copyright Facebook/Legende devedesetih

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za četiri meseca kaznu zatvora Vukašinu Šijanu i pravosnažno ga osudio na godinu i dva meseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja u restoranu "Užice" na Autokomandi 5. marta prošle godine.

Istom odlukom Apelacioni sud je usvajanjem žalbe branilaca preinačio prvostepenu presudu u delu odluke kaznama, pa je Marku Vidakoviću smanjio kaznu za godinu dana i pravosnažno ga osudio na kaznu zatvora od tri godine i devet meseci, objavljeno je na sajtu tog suda.

U Šijanovu kaznu zatvora uračunata je i ranije izrečena kazna zatvora od osam meseci.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o kaznama, prvostepeni sud nije dao odgovarajući značaj olakšavajućim okolnostima na strani okrivljenih, odnosno da su se iskreno i korektno držali pred sudom, pokazali kajanje, njihovu starosnu dob, priznanje krivičnih dela za koje su i oglašeni krivima.

Drugostepeni sud je ocenio da je Viši sud u Beogradu dao prenaglašen značaj ranijoj osuđivanosti Vidakovića, i pored činjenice što se ne radi o istovrsnim krivičnim delima u odnosu na predmetna, a što je sve za posledicu imalo da su kazna zatvora neadekvatno odmerene.

Šijan je osuđen za krivično delo nasilničko ponašanje, a Vidaković za krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i za nanošenje teške telesne povrede tokom sukoba u pomenutom restoranu.

Šijanu i Vidakoviću je nakon prvostepene presude 29. novembra prošle godine ukinut pritvor, ali je tada Vidakoviću izrečena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Prema navodima optužnice, oko 7 sati ujutru 5. marta prošle godine u restoranu u kojem su okrivljeni sedeli zajedno za stolom, najpre je Šijan ušao u verbalnu raspravu sa gostima lokala koji su sedeli za susednim stolom.

Tom prilikom je devojku koja je sedela za susednim stolom udario pesnicom u glavu, usled čega je ona pala preko stolica, a pošto je A.K. krenuo da spreči dalji napad na nju, Šijan je i njemu zadao više udaraca po glavi i telu.

Kada je iz toaleta izašao Marko K. i video da mu devojku i brata fizički napada okrivljeni, krenuo je da ih odbrani, ali je Vidaković stao iza Šijana repetirao pištolj i ispalio projektil ka Marku K.

Naneo mu je tešku telesnu povredu opasnu po život u vidu prostrelne levog preponskog predela koja je zahvatila i butnu arteriju i venu.

Marko K. je prevezen i hitno operisan u Urgentnom centru, a dvojica okrivljenih su se udaljila sa lica mesta.

Vukašin Šijan je najmlađi sin Zorana Šijana, kik-boksera i navodnog vođe surčinskog klana, koji je ubijen 1999. godine i to samo tri nedelje posle Vukašinovog rođenja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike