Igor Srbin seje strah u zatvoru u Španiji: Posekao čuvara po licu, pa drugima vikao da će ih "ubiti jednog po jednog"!

06.04.2023

14:13

0

Autor: M. B.

On je u Španiji osuđen na doživotnu robiju zbog trostrukog ubistva

Igor Srbin seje strah u zatvoru u Španiji: Posekao čuvara po licu, pa drugima vikao da će ih "ubiti jednog po jednog"!
Untitled - Copyright Printcreen/Youtube/LaComarcaTeVe

Norbert Feher ili Igor Vaclavić, poznatiji kao Igor Srbin i Igor Rus, napao je zatvorskog čuvara u zatvoru u Španiji u kojem se nalazi od 2017. godine, nanevši mu posekotinu dugu sedam santimetara.

On je pre nekoliko godina osuđen na doživotnu robiju zbog trostrukog ubistva u Aragonu dok je bio na poternici za ubistva Dejvida Fabrija i Valerija Verija u Italiji u maju 2017. Prema pisanju španskog medija, u zatvoru je u potpunoj izolaciji.

Printscreen/Youtube/ LaComarcaTeVe
Igor Srbin

Igor Srbin je u četvrtak prošle nedelje u zatvoru u Madridu, povredio službeno lice, koji je tom prilikom zadobio ranu koja je krvarila, vičući ostalima „Ubiću vas jednog po jednog“, piše portal "Hoj aragon".

Napad se dogodio u trenutku kada su čuvari došli do njega, kako bi ga izveli iz ćelije i odveli u prostoriju u kojoj je trebalo da bude saslušan putem video-linka. Razlog za njegovo saslušanje je bio napad na drugog zatvorskog čuvara, u zatvoru u Palensiji.

- On je izuzetno agresivan zatvorenik sa kojim nema drugog izbora osim da se bude veoma oprezan - piše španski medij pozivajući se na neimenovane izvore iz madridskog zatvora.

Isti izvori navode da je Igor Srbin "protiv svega i da umišlja da su svi protiv njega".  Izvori su naveli da on izaziva panika među onima koji moraju da čuvaju njegovu bezbednost.

Izvori ovog lista su naveli da je Igor Srbin napravio oružje od pločice, koju je odvojio od poda. U rukama je držao dva naoštrena dela.

Da stvar bude još bizarnija, prilikom pretresa koji je usledio nakon napada, zatvorski čuvari su u njegovoj ćeliji pronašli naoštrenu kost, za koju se veruje da je od svinjskih rebara koje je jeo nekoliko dana pre.

Igor Srbin je, podsetimo, služenje svoje doživotne kazne u Španiji počeo je u zatvoru Teruel, a posle toga promenio je još četiri zatvora, da bi na kraju bio prebačen i u šesti zatvor u Madridu.

Svoje prvo delo Igor je počinio pre šest godina, kada je ubio ekoliškog čuvara Valeria Veru i teško ranio njegovog kolegu Marka Ravalja u Italiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike