Policija i dalje traga za napadačima na braću u Obrenovcu: Obojica ranjenih ćute o detaljima pucnjave, jedan osuđen za ubistvo!

04.04.2023

23:40

0

Miloš (26) i Vasilije (22) Mirković odranije poznati policiji, a iako ranjeni iz bolnice izašli na sopstvenu odgovornost

Policija i dalje traga za napadačima na braću u Obrenovcu: Obojica ranjenih ćute o detaljima pucnjave, jedan osuđen za ubistvo!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Beogradska policija i dalje traga za napadačima koji su, u nedelju oko 14 časova, ranili dvojicu rođene braće Vasilija (22) i Miloša (26) Mirkovića u Obrenovcu. Oni su, da podsetimo, u Urgentni centar primljeni sa prostrelnim ranama na nogama, ali su ubrzo na sopstvenu odgovornost izašli iz bolnice. Obojica su, inače, odranije poznata policiji, a mlađi Vasilije osuđen je za ubistvo.

Braća navodno ne žele da sarađuju sa policijom u istrazi pucnjave u kojoj su obojica ranjena. Uprkos tome, policija sumnja da je reč o kriminalnom rauračunavanju i u tom pravcu se vodi istraga.

Vasilije je, inače, presudom Apelacionog suda u Beogradu, krajem januara ove godine, oglašen krivim i pravosnažno na 12 godina robije osuđen za ubistvo Stefana Lazarevića (26) iz Stublina kod Obrenovca, koje se dogodilo 23. decembra 2018. godine.Time je potvrđena kazna koju je Vasiliju izreklo veće Višeg suda u Beogradu.

Zločn u jednoj kafani u Stublinama, gde je ubijeni Lazarević radio kao šanker, dogodio se jer je Vasilije Mirković odbio da napusti lokal, iako je bio "fajront". Insistirao je da mu se sipa još pića, a kada to nije učinjeno, potegao je nož i Lazareviću u šanku naneo smrtonosne povrede.

Tokom suđenja dokazano je da je Mirković više puta udario Lazarevića pesnicom u glavu, a onda ga sečivom pet puta ubo u grudi i leđa. Mladić je od zadobijenih povreda iskrvario na smrt, dok je ubica iskoristio paniku koja je tada nastala i mirno išetao iz kafane.

Policija je ubrzo uhapsila Mirkovića u njegovoj kući u Stublinama, jer je posle zločina otišao i legao da spava. Iza rešetaka je proveo dve godine i tri meseca, posle čega je pušten da se brani sa slobode.

Stefan Lazarević je bio sin jedinac. Oženio se nekoliko meseci pre ubistva. Supruga mu je bila u petom mesecu trudnoće. Kobne noći u kafani u Stublinama otišao je na poziv rođaka da mu pomogne. Svedoci su ispričali da je dvojicu mladića, kada je već bio "fajront", zamolio da napuste lokal. To je za njega bilo kobno. Krvnički je izboden.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike