Saslušan mladić osumnjičen da je bacio bombu na Hemijinu kuću: Zanemeo u Tužilaštvu

31.03.2023

12:36

0

Autor: 24sedam

Saslušan mladić osumnjičen da je bacio bombu na Hemijinu kuću: Zanemeo u Tužilaštvu
Nemanja Bojović Hemija nedavno ranjen u Zemunu - Copyright Antonio Ahel/ATA Images/YouTube/ Ivana Kalajdzic

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Borko B. (34) zbog sumnje da je 3. marta ove godine oko 2 časa posle ponoći ispred kuće u Železničkoj ulici u Zemunu, koja je u vlasništvu majke Nemanje Bojovica zvanog Hemija vođe navijača Partizana, odnosno grupe "Zabranjeni" aktivirao i bacio ručnu bombu M-75.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. 

B.B. se na teret stavljaju krivična dela Nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i Izazivanje opšte opasnosti.

Sumja se da je okrivljeni došao svojim automobilom do pomenute kuće, izašao iz vozila i stao sa leve strane, te aktivirao i bacio ručnu bombuM-75 ispred kuće u kojoj stanuje više porodica na navedenoj adresi, nakon čega se svojim automobilom udaljio sa lica mesta.

Tom prilikom došlo je do oštećenja na kući i na više motornih vozila.

Kako nezvanicno saznaje 24sedam osumnjiceni je povratnik – dva puta je osudjivan za razbojništvo, na šest godina i na godinu i devet meseci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike