Tužilaštvo traži da se ukine presuda sinu (17) biznismena koji je jahtom ubio policajku

25.09.2020

12:17

0

Autor: 24 sedam

M. S. iz Beograda 11. jula u budvanskom zalivu naleteo na barku i ubio Maju Šljivančanin, dok je njen verenik povređen. Izrečena mu vaspitna mera pojačanog

Tužilaštvo traži da se ukine presuda sinu (17) biznismena koji je jahtom ubio policajku
Copyright Foto: Profimedia

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru uložilo je žalbu na presudu maloletnom srpskom državljaninu M. S., kome je zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je nastradala Maja Šljivančanin, a povređen njen verenik Vladimir Stanišić, izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora i 120 sati društveno-korisnog rada. O žalbi tužioca narednih dana će odlučivati vanpretresno veće Višeg suda u Podgorici.

Presudom koja je uzburkala crnogorsku javnost, određeno je da mera može trajati od šest meseci do dve godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku. Kako piše u presudi, a prenosi podgorički “Dan”, maloletni Beograđanin će društveno korisni ili humanitarni rad izvršavati najduže 120 časova u periodu od šest meseci, ali tako da mu to ne ometa školovanje ili zaposlenje.

M. S. je 11. jula u budvanskom zalivu jahtom naleteo na čamac. Jahta i barka kretale su se od ostrva Sveti Nikola ka plaži Jaz. M. S. tvrdi da nije video barku ispred sebe. Osnovni sud u Kotoru je sredinom avgusta prihvatio jemstvo u iznosu od 332.000 evra koje je ponudio otac optuženog kako bi se on branio sa slobode.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike