Otkriće mađarske policije: Pronađena dva tunela kroz koje su migranti prelazili iz Srbije u EU

26.09.2020

09:14 >> 15:21

0

Jedan od tunela bio je dugačak čak 16 metara, a oba podzemna prolaza locirana su posle hapšenja više od 20 migranata iz Sirije i Avganistana, saznaje 24seda

Otkriće mađarske policije: Pronađena dva tunela kroz koje su migranti prelazili iz Srbije u EU
Copyright Profimedia

Mađarska policija uhapsila je 26 migranata, koji su se izjasnili kao državljani Avganistana i Sirije, međutim, sa njihovim hapšenjem policija je došla do novog otkrića. Pronađena su dva ilegalna tunela ispod ograde, duž srpske granice, koje su migranti koristili kako bi prešli iz Srbije u države Evropske unije, saznaje 24 sedam.rs

Tuneli su locirani u nedelju zahvaljujući stalnom pretragom terena duž granice, baš zbog sve češćih pokušaja migranata da ilegalno pređu granicu.

– Prvi tunel otkriven je u oblasti Čikerija, u okrugu Bač – Kiškun, dok je drugi tunel otkriven u pregrađu Morahaloma. Oba tunela prolaze tačno ispod granične ograde. Jedan od podzemnih prolaza bio je dug čak 16 metara – navode mađarski mediji i dodaju da su tamošnji policijski službenici angažovani na čuvanju tih prolaza, dok se ne zatrpaju.

Međutim, ovo nije prvi takav slučaj na srpsko – mađarskoj granici. Prema navodima mađarske policije, početkom septembra otkrivena su čak tri takva tunela. Locirani su u oblastima naselja Katimar, Čikerija i Kelebija, a kako se navodi, prokopani su sa srpske strane. Zbog povećanog upada migranata u toj oblasti uvedeno je pojačano patroliranje policije.

Podsetimo, tunel je pronađen i u avgustu mesecu u naselju Bačalmas. Mađarski državni sekretar ministarstva odbrane Silard Nemet tada je izjavio da je sve veći upad migranata na njihovu teritoriju, što dokazuje podatak od preko 15. 000 nelegalnih upada migranata. Takođe je apelovao da migranti moraju da budu zaustavljeni zbog pandemije virusa covid – 19, jer većina njih, kako on kaže, dolaze iz raznih žarišta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike