Smanjena kazna doktoru za pokušaj obljube devojčice: Umesto 10, iza rešetaka će provesti osam godina!

02.03.2023

06:05

0

Autor: Mi. S.

Š. T. primoravao devojčicu da ga dodiruje po intimnim delovima tela i navodno joj je za to davao novac

Smanjena kazna doktoru za pokušaj obljube devojčice: Umesto 10, iza rešetaka će provesti osam godina!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Novosadski doktor sudske medicine u penziji Š. T. (68), odlukom Apelacionog suda, provešće iza rešetaka osam godina zbog produženog krivičnog dela pokušaja obljube deteta. On je presudom Višeg suda bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud smanjio kaznu i preinačio presudu. Uračunava mu se i vreme provedeno u pritvoru.

Š.T. je krajem  juna 2021. godine bio osuđen na sedam godina robije, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i naložio da se u ponovljenom postupku sasluša i devojčica, što je i učinjeno.

U ponovljenom postupku pred sudskim većem kojem je predsedavala sudija Ivana Josifović, saslušana je maloletna žrtva, pa je sud utvrdio nove činjenice koje nisu bile poznate ranije, a koje je sud cenio kao otežavajuće okolnosti. On se teretio za krivično delo pokušaj obljube sa detetom.  

Lekar sudske medicine uhapšen je 5. marta 2020. pod sumnjom da je u više navrata, od marta 2018. do februara 2020. godine, primoravao devojčicu da ga dodiruje po intimnim delovima tela i navodno joj je za to davao novac.

Devojčica je o onome što joj se dešavalo zapisivala u svom dnevniku, u kome je navodno napisala da “ide kod starijeg čike, i da joj on zauzvrat daje novac”. U jednoj od prostorija novosadske osmoletke koju devojčica pohađa, slučajno ga je pronašla njena drugarica koja je iz radoznalosti pročitala nekoliko strana, i tako se sve otkrilo.

Slučaj seksualnog zlostavljanja  tada dvanaestogodišnjakinje, policiji je prijavio Centar za socijalni rad u Novom Sadu, čiji su stručnjaci obavili razgovor sa devojčicom.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike