Devojčica svedočila iz skrin-sobe: Suđenje doktoru za pokušaj obljube dvanaestogodišnjakinje

23.11.2021

19:58

0

Penzionisani doktor sudske medicine tereti se da je od marta 2018. do februara 2020. godine, počinio produženo delo pokušaj obljube sa detetom

Devojčica svedočila iz skrin-sobe: Suđenje doktoru za pokušaj obljube dvanaestogodišnjakinje
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Po nalogu Apelacionog suda u Novom Sadu, u Višem sudu je počelo ponovljeno suđenje penzionisanom novosadskom doktoru Š. T. koji je u prethodnom postupku bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube dvanaestogodišnje sugrađanke.

Iako je već ranije davala iskaze, u Centru za socijalni rad, tokom istrage i prilikom veštačenja, devojčica je po nalogu Apelacije ponovo saslušana, a kao posebno osetljivi svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe.

Penzionisani doktor sudske medicine je u junu u Višem sudu u Novom Sadu, bio oglašen krivim jer je, kako je tada obrazložila sudija Ivana Josifović, od marta 2018. do februara 2020. godine, počinio produženo krivično delo pokušaj obljube sa detetom.

Prilikom izricanja presude, sudija je navela da je veće prihvatilo iskaz devojčice, koji je dala kada je saslušana kao posebno osetljivi svedok u istrazi i da je ono bilo jasno, detaljno, iskreno. Navela je da ono bilo i u skladu sa materijalnim dokazima, i to u vidu dnevnika koji je vodila i čijim pronalaskom u školi je krivični postupak i otpočeo.

- Ona je izuzetno inteligentno dete, koje razumljivo nema pravnička znanja, pa sud njen iskaz, suprotno navodima odbrane okrivljenog, nije cenio kao vid osvete niti manipulacije - navodilo se takođe u obrazloženju. - Jer, ona ne zna da razlikuje oblike izvršenja krivičnog dela, pa je sasvim sigurno da nije namerno i lažno navela da je okrivljeni, pored brojnih radnji, preduzeo i radnju koja po pravnoj kvalifikaciji odgovara upravo krivičnom delu za koje je oglašen krivim.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike