"Zapalio je tompus i pipao nas nogama da vidi da li smo živi": Majka osmoro dece je preletela preko džipa, postoji snimak nesreće?

01.03.2023

13:25

0

Autor: M. B.

Saobraćajna nesreća dogodila se 24. februara u Surčinu

"Zapalio je tompus i pipao nas nogama da vidi da li smo živi": Majka osmoro dece je preletela preko džipa, postoji snimak nesreće?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Svetlana K. (54), majka osmoro dece, preminula je juče od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, kada je na nju i njenog nevenčanog supruga Nikolu J. naleteo V. D. (49) svojim džipom. Prema Nikolinim rečima, vozač je nakon nesreće izašao iz vozila i pijan zapalio tompus.

Saobraćajna nesreća dogodila se 24. februara u Surčinu, nakon koje su Svetlana i Nikola, koji je džip kojim je upravljao V. D. pokosio kao pešake, teško povređeni i prevezeni u bolnicu. Žena je nekoliko dana kasnije preminula u bolnici.

- Pogledajte put, na njemu nema tragova kočenja. Čovek nije ni pokušao da zakoči. Izašao je iz auta, zapalio tompus, pijan. Nije hteo da pozove pomoć, gazio nas je i pipao nogama da vidi da li smo živi - grcajći u suzama je za Blic otkrio detalje stravične saobraćajne nesreće Svetlanin suprug Nikola.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Treći osnovni sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da se odredi pritvor vozaču V. D. te je on posle zadržavanja od 48 sati pušten na slobodu, uprkos činjenici da se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, iako je vozio pod dejstvom alkohola od čak 1,55 primila. Tužilaštvo je najavilo da će uložiti žalbu na ovu odluku. Porodica nastradala žene je na nju, dodatnu so na ranu, ostala nema.

Uprkos činjenici da se vozač džipa smrti tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, iako je vozio pod dejstvom alkohola od čak 1,55 primila, njemu odlukom Trećeg osnovnog suda u Beogradu nije određen pritvor.

- Ubica je pušten na slobodu, usmrtio je moju ženu. Da li ima pravde? Takav čovek slobodno šeta - rekao je kroz suze Nikola.

Kako kaže, kada je uspeo da ustane pogledao ga je u oči, a on je pijan hladnokrvno stajao.

- Mislio je da je udario drvo, očevici su nam rekli da nas je nogama pipao dok smo bili u nesvesti da vidi je l smo živi. Nije hteo da pozove pomoć, zapalio je tompus i telefonirao sve vreme - priča Svetlanin suprug drhtavim glasom.

Napominje i da ubica njegove žene ni u jednom trenutku nije pokazao trunku kajanja.

Pixabay
 

- Vozio je preko 100 na sat, leteo je putem. A kada nas je udario, cela kola su mu bila ulubljena, a nije nas ni pitao kako smo - dodaje on.

Nikola, kao i očevidci nemilog događaja ističu da ubica njihove Cece nije ni pokušao da ukoči.

- Na putu nije bilo tragova kočenja, nije ni pokušao da ukoči. Ne možemo da dođemo sebi od šoka i tuge -  govori sa suzama u očima suprug nastradale Svetlane.

Cela porodica ove nesrećne žene šokirana je odlukom suda, te sa istom ne mogu da se pomire.

- Isti dan smo saznali da je naša Ceca preminula i da je njen ubica pušten na slobodu. Ostavio je osmoro dece bez majke, ostavio je unuke bez bake, unesrećio celu porodicu i nakon svega toga on se izvuče - pričaju u isto vreme lanovi porodice nastradale žene.

Nikola napominje i da je on za dlaku izbegao smrt.

- Pričao sam i sa policijom, nas dvoje smo išli jedan ispred drugog. Ja sam išao prvi, a ona iza mene. Da smo išli jedan pored drugog, ubica bi usmrtio i mene i nju.. Moja deca nikoga ne bi imala i opet bi se izvukao nekaženjeno - priča Nikola, grcajući u suzama.

Postoji snimak?

Prema rečima njihove porodice celu nesreću je zabeležila žena koja je vozila iza osumnjičenog!

- Žena, kako nam je rečeno, ima video zapis na kom se vidi kako je V.D. vozio, kao i same nesreće na kojoj se vidi da je Ceca preletela preko čitavog džipa kojim je on upravljao. Zato apelujemo ovako javno, da nekako stupimo u kontakt sa njom kako bi nam pomogla da sklonimo još jednog bahatog voozača sa ulice - kaže Svetlanin suprug Nikola.

Naveli su da su mu rekli da je preletela skroz preko tog auta, što nije mogao da sluša.

- Mi smo išli normalno, nismo nikako mogli da mu budemo na putu. Ne može da prođe nekažnjeno - dodao je.

(Blic)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike