MUP se oglasio i plasirao fotografije najžešćih prekršaja: Od decembra dosad više od 11.000 nepravilnosti (FOTO)

28.02.2023

23:15

0

Tokom 2022. godine u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima poginulo je 20 pešaka, dok je teško povređeno 246, a lakše 687 pešaka

MUP se oglasio i plasirao fotografije najžešćih prekršaja: Od decembra dosad više od 11.000 nepravilnosti (FOTO)
Copyright Foto: MUP Srbije

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova otkrili su od decembra, od kada sprovode pojačanu kontrolu saobraćaja 10.740 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, 187 prekršaja nepropuštanja pešaka i 831 prekršaj koji su učinili pešaci, saopštio je MUP.

Kako se navodi, određeni broj vozača koji su učinili prekršaje biće sankcionisani naknadno, na osnovu snimaka zabeleženih radarima. 

Akcija se sprovodi u cilju povećanja bezbednosti pešaka u zonama pešačkih prelaza, a akcenat je na otkrivanju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, nepropuštanja pešaka, nepropisnog preticanja vozila, ali i prekršaja koje čine pešaci.

Saobraćajna policija će u narednom periodu intenzivnije snimati brzinu kretanja u zonama pešačkih prelaza bez zaustavljanja vozila, a prekršaji će biti procesuirani naknadno, dostavljanjem poziva vlasnicima vozila.

Tokom 2022. godine u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima poginulo je 20 pešaka, dok je teško povređeno 246, a lakše 687 pešaka.

Iz MUP-a apeluju na vozače da povećaju oprez i smanje brzinu kretanja kako bi mogli blagovremeno da zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz. 

Istovremeno, apeluju na pešake da kolovoz prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu uraditi na bezbedan način, uključujući i pešačke prelaze i da noću i u uslovima smanjene vidljivosti doprinesu svojoj uočljivosti nošenjem svetloodbojnog prsluka ili drugih reflektujućih elemenata.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike