Nikola Elezović pravosnažno osuđen na 6 godina i 4 meseca zatvora zbog ubistva u Železniku

24.02.2023

17:57

0

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu

Nikola Elezović pravosnažno osuđen na 6 godina i 4 meseca zatvora zbog ubistva u Železniku
Copyright Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Nikolu Elezovića na kaznu zatvora od šest godina i četiri meseca zbog pucnjave prilikom koje je ubijen vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" Alen Kostić, 13. avgusta 2016. godine u naselju Železnik.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, piše na sajtu suda.

Elezović je osuđen za krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prenosi Tanjug.

Printscreen/Facebook/Balkan Hooligans
Ubijeni Alen Kostić

Okrivljenom je oduzeta automatska puška sa 15 komada municije.

Podsetimo, Elezović je 13. avgusta 2016. godine, nakon rasprave sa Kostićem i oštećenim M. K. Š. kad je video da su oni u rukama držali predmete kojima su oštetili njegovo vozilo, pucao ka njima.

Okrivljeni je ušao u pomoćni objekat i uzeo automatsku pušku, nakon čega je videvši da oštećeni nastavljaju da se kreću ka njemu, ispalio oko četiri hica u pravcu zemlje, a kojom prilikom se jedan projektil odbio od podloge, a zatim se raspao i jedan njegov delo pogodio Kostića.

Kostić je tom prilikom zadobio tešku i po život opasnu povredu od koje je i nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru u Beogradu preminuo dan kasnije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike