Hrvatski narko-bos uhapšen u Beogradu po poternici Španije: Živeo u luksuzu u Marbelji, a telohranitelji mu bili Srbi!

13.02.2023

22:07

0

Autor: Mi. S.

G. B. osumnjičen da je količine droge veće od 100 kilogama tarnsportovao iz Granade u centralnu Evropu

Hrvatski narko-bos uhapšen u Beogradu po poternici Španije: Živeo u luksuzu u Marbelji, a telohranitelji mu bili Srbi!
Hapšenje: Ilustracija - Copyright Printscreen/MUP

U Beogradu je, po poternici Španije, uhapšen G. B. (38), zvani Brka. Reč je navodno o hrvatskom državljaninu koji slovi za vođu klana "Brkovi", a za kojim Španija traga zbog trgovine drogom i pranja novca za jedan od najvećih klanova u Granadi. On je prethodno doputovao iz Marbelje u kojoj je živeo u luksuznoj vili sa suprugom Hrvaticom, koja se bavi estetskom medicinom. Živeo je navodno luksuznim životom i u stanu u elitnom naselju.

Hapšenje se dogodilo u sklopu velike međunarodne akcije pod nazivom "Zadar". Kako španski mediji prenose, on se sumnjiči da je količine droge veće od 100 kilogama tarnsportovao iz Granade u centralnu Evropu.

Prema pisanju španskih medija, G. B. nema krivični dosije i uvek je imao telohranitelje i to srpske državljane. Sarađivao je sa kriminalnim grupama iz Granade i u Marbelju se preselio da bi bio u direktnom kontaktu sa tri klana koji nemaju veze jedan sa drugim, ali je od svih nabavljao drogu za dalji transport.

Direktno je, kako pišu španski mediji, kontaktirao uzgajivače hašiša i marihuane, a oni su za njega pravili rasadnike i gajili drogu koju je on kamionima za međunarodni transport, sakrivenu u  duplom dnu ili kamufliranu u legalnu robu, slao u druge zemlje Evrope.

Španska policija je u januaru prošle godine počela je da prati G. B.  Praćen je, kako navode mediji, sve do luksuzne vile u Puerto Banusu, gde je živeo u Marbelji. Inspektori su snimili da se nekoliko minuta ranije na parkingu, sastao sa jednim od šefova lokalne grupe. Isti lokalni šef narko grupe je pretresen 29. septembra u hotelskoj sobi i kod njega je pronađena puška, a u drugoj sobi saksije koje se koriste za uzgoj marihuane na plantažama.

G. B. je tada isnapustio Španiju, a policija je tokom potrage za njim pretresla 26 objekata u Granadi i Marbelji. U potrazi je učestvovalo 300 pripadnika civilne garde, koji su uhapsili 37 ljudi i zaplenili više od 350 kilograma pupoljaka marihuane i 65 kilograma hašiša, kao i vatreno oružje, skupocene automobile i nakit i više od 325.000 evra u kešu.

U akciju su se uključile i hrvatska i srpska policija, uz saradnju sa Evropolom. Agenti su učinili sve da otkriju gde se Brka sklonio, ali je on dugo bio korak ispred njih, pošto je menjao adrese i stalno putovao između Hrvatske i Srbije. Međunarodna saradnja urodila je plodom 13. januara kada je G. B. uhapšen u Srbiji i u toku je postupak njegovog izručenja Španiji.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike