Posle pola veka otkriven ubica srpske devojčice u Kanadi: Šestogodišnju Ljubicu pre smrti silovao! Zub odao krvnika

13.02.2023

15:46

0

Autor: Lj.K.

Policija je prošle sedmice saopštila da je ubica Frenk Artur Hol, koji je živeo u istoj ulici kao i devojčica

Posle pola veka otkriven ubica srpske devojčice u Kanadi: Šestogodišnju Ljubicu pre smrti silovao! Zub odao krvnika
Ljubica Topić i ubica Frenk Artur Hol - Copyright Windsor Police Printscreen/Youtube/Windsor Star

Posle više od pola veka rešena je jedna od najvećih misterija u kriminalistici Kanade, i to pomoću DNK. Rešeno je ubistvo šestogodišnje srpske devojčice Ljubice Topić, koju je surovi ubica 1971. godine, u Vindzoru, u državi Ontario, oteo, silovao, a potom ubio!

Policija Vinzdora saopštila je da je gnusni zločin počinio Frenk Artur Hol, koji je živeo u istoj ulici kao i devojčica. On je, nažalost, umro 2019. godine i izmakao je pravdi.

Frenk Artur Hol je u vreme nestanka i ubistva Ljubice imao 22 godine.

Ljubica Topić je oteta, seksualno zlostavljana i ubijena 14. maja 1971. godine. Kobnog dana se igrala napolju, ispred porodične kuće, kada ju je stranac namamio da pođe sa njim. Pronađena je mrtva, u jednom prolazu, oko kilometar dalje od kuće. Policija je čak šest puta započinjala istragu ubistva male Ljubice, Napravljen je bio i profil osumnjičenog.

Dva Ljubičina zuba i jedan zub odrasle osobe pronađeni su blizu mesta gde je ležalo telo devojčice i upravo je zub odao ubicu.

Policija Vindzora je još 2019. saopštila da zna ko je ubica Ljubice Topić, ali tada nisu saopštili njegov identitet, već samo da je ta osoba preminula. Ipak, došlo je do preokreta pa je policija prošle nedelje ipak saopštila njegov identitet. Ljubičić krvnik umro je Edmontonu u 70 godini.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike