Bivšem fudbaleru Partizana smanjena kazna za pokušaj ubistva: Nikoli Malbaši četiri godine zatvora

10.02.2023

14:32

0

Autor: Mi. S.

Apelacioni sud u Beogradu smanjio kaznu Malbaši za pola godine zatvora

Bivšem fudbaleru Partizana smanjena kazna za pokušaj ubistva: Nikoli Malbaši četiri godine zatvora
Nikola Malbaša - Copyright MN Press

Bivši fudbaler Partizana Nikola Malbaša pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora za pokušaj ubistva Igora Neškovića 8. jula 2020. godine u Beogradu. Apelacioni sud u Beogradu time je preinačio kaznu Višeg suda u Beogradu i smanjio je za šest meseci.

Malbaša je, da podsetimo, oglašen krivim zbog toga što je Neškovića pokušao da ubije tako što je prethodno dogovorio sastanak sa njim. Kada je seo na mesto suvozača u parkirano vozilo u kome ga je Nešković čekao, zadao mu je više rasekotina po levoj i desnoj ruci, kao i ubod u grudi. Time je Neškoviću naneo tešku povredu opasnu po život, posle čega je pobegao sa lica mesta.

Kako smo ranije pisali, Malbaša je pred sudom ispričao da su on i Igor prijatelji 20 godina i da su se tog dana našli da bi se dogovorili o izgradnji zgrade u Ševinoj ulici. Nikola je negirao je krivicu tvrdeći da se iznenada pojavila treća osoba, koja je napala Neškovića i zarila mu nož u grudi.

Sud, međutim, nije poverovao njegovoj odbrani. On je, odlukom suda, iz pritvora u kom je bio od 19. jula 2020. u avgustu prošle godine prebačen u kućni pritvor sa nanogicom.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike