Nesvakidašnji slučaj u Čačku: Prodao mu "ajfon" za 100 evra i završio na robiji

26.01.2023

22:37

0

Čačanina prevario sugrađanin, "uvalio" mu telefon sa slabom baterijom i nije želeo da vrati novac

Nesvakidašnji slučaj u Čačku: Prodao mu "ajfon" za 100 evra i završio na robiji
Ilustracija - Copyright MUP printscreen

Osnovni sud u Čačku odredio je šest meseci zatvora, uslovno na godinu, po pravosnažnosti presude, okrivljenom M. G. iz Mojsinja (24) zbog krivičnog dela prevare iz člana: 208 KZ, i na novčanu kaznu od 20 000 dinara.

Sud je presudom našao da je M. G. kriv što je u uračunljivom stanju, sa direktnim umišljajem, svestan zabranjenosti svoje radnje, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog Đ. T. (iz Čačka) na taj način što ga je naveo da učini nešto na štetu svoje imovine, nakon razmene mobilnih telefona koju su okrivljeni i oštećeni izvršili prethodnog dana 07. marta 2022. godine.

Oštećeni je, stoji u izreci presude u koju je agencija RINA imala uvid, okrivljenom predao mobilni telefon „ajfon 6C” i iznos od 100 evra, a okrivljeni oštećenom zauzvrat njemu dao telefon „samsung A72”, pa je 8. marta kontaktirao oštećenog rekavši mu da nije zadovoljan telefonom „ajfon 6C”, jer na njemu baterija nije dobra. 

On je tražio od oštećenog da zameni bateriju na tom aparatu, pri čemu je okrivljeni oštećenom lažno predstavio da će, ako oštećeni pristane da zameni bateriju na telefonu „ajfon 6C”, okrivljeni na telefonu „samsung A 72” obrisati svoj nalog.

Posle toga bi, ostao postojeći dogovor o razmeni telefona pod istim uslovima, pa bi okrivljeni i oštećeni nakon zamene baterije na telefonu „ajfon 6C”, odnosno brisanja naloga na telefonu „samsung A72”, ponovo zamenili telefone, dok bi okrivljeni zadržao iznos od 100 evra, na šta je oštećeni pristao, pa su se okrivljeni i oštećeni našli kod robne kuće „Partizanka”, gde su zamenili mobilne telefone, dogovorivši se da se nađu na istom mestu za pola sata radi realizacije prethodnog dogovora i ponovne razmene mobilnih telefona.

Zatim, okrivljeni se nije pojavio na dogovorenom mestu zadržavši novac koji je dobio od oštećenog (100 evra) i nije više hteo da čuje za oštećenog.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike