Tražio više desetina hiljada evra da ne objavi kompromitujuće video-snimke: Saslušan osumnjičeni za pokušaj ucene u Beogradu

24.11.2022

23:15

0

Autor: Mi. S.

B. P. iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu i branio se ćutanjem

Tražio više desetina hiljada evra da ne objavi kompromitujuće video-snimke: Saslušan osumnjičeni za pokušaj ucene u Beogradu
Ilustracija - Copyright Foto: Uprava carina

Osumnjičenom da je počinio krivično delo ucena u pokušaju B. P., Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je danas meru zadržavanja.

Sumnja se da je B. P. od 31. oktobra ove godine, u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku koristi, pokušao da prinudi A. P. da mu preda više desetina hiljada evra. On je A. P. slao poruke u kojima mu je zapretio da će u suprotnom javno objaviti snimke koje poseduje, a koji sadrže podatke koji bi škodili njegovoj časti i ugledu.

Osumnjičeni B. P. je danas saslušan pred postupajućim zamenikom javnog tužioca i on je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi svoju odbranu i ne odgovara na pitanja. Posle toga je tužilaštvo predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se B. P. odredi jednomesečni pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

U toku istrage tužilaštvo će ispitati A. P. i svedoke, narediti sva neophodna veštačenja i pribaviti sva potrebna obaveštenja i druge dokaze radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, posle čega će doneti odluku u predmetu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike