Žena osuđena na 13 godina zatvora u Beogradu: Prijatelju zarila nož u leđa!

27.12.2022

17:27

0

Autor: 24sedam

Ana Agbaba osuđena za ubistvo Slavoljuba Baste i ugrožavanje sigurnosti njegovog komšije Veselina Veselinovića

Žena osuđena na 13 godina zatvora u Beogradu: Prijatelju zarila nož u leđa!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ana Agbaba (40) osuđena je danas u Višem sudu u Beogradu na jedinstvenu kaznu od 13 godina zatvora za ubistvo prijatelja Slavoljuba Baste (66) u julu prošle godine u Rakovici i ugrožavanje sigurnosti njegovog komšije Veselina Veselinovića. Basta je preminuo posle nešto više od mesec dana.

Za ubistvo osuđena je na 12 godina i deset meseci, a za ugrožavanje bezbednosti na šest meseci zatvora. Njoj je sud produžio kućni pritvor do pravosnažnosti presude i pozivanja na izdržavanje kazne. U kaznu će joj se uračunati i godinu dana pritvora, kao i vreme koje je u kućnom sa nanogvicom.

Sudija Slavica Nikolić je kratko obrazložila da je nedvosmisleno utvrđeno da je Agbaba ubola nožem Bastu, koji je od te povrede preminuo, iako je ona kazala da se toga ne seća. Navela je i da sud smatra da nije bilo nužne odbrane, što je tokom suđenja branilac Nikola Matić tvrdio.

Ana Agbaba je u sudnici bila uznemirena tokom izricanja presude, ali je mirno prihvatila kaznu, klimala glavom slušajući objašnjenje i na kraju se čak i kulturno zahvalila sudskom veću.

Iznoseći ranije odbranu na suđenju ona je praktično priznala ubistvo, navodeći da tu optužbu ne spori, ali je rekla da se ne seća tog trenutka.

pixabay
Teško ranjenog Slavoljuba Bastu Hitna pomoć prevezla je u bolnicu gde je preminuo

Ana je bila veoma dobra prijateljica Bastinog starijeg sina, koji se ubio i ona je za to krivila Slavoljuba, sa kojim se takođe družila. Tog dana je došla kod njega na rakiju i popili su po jednu čašicu, kada ga je ona optužila, da je kriv za sinovu smrt i rekla mu: "Ti si ga ubio". Zbog toga su se posvađali i on je udario. Navodno je ta svađa trajala oko dva sata, pa je komšija Veselin Veselinović u više navrata ulazio da ih smiruje.

Ana je na suđenju ispričala da je Basta vukao za kosu, stajao iznad nje i davio je i da nije mogla da diše. Utvrđeno je da je ona imala povrede vrata i ruku, ogrebotine i modrice. Zvala je "Veso upomoć" Onda je kuhinjskim nožem ubola prijatelja i istrčala napolje, gde je ugledala Veselinovića i zapretila mu. Utvrđeno je da je Basta imao dve posekotina spreda na ramenu i ubodnu ranu sa leđa, kada mu je povređena jetra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike