"Po treći put mi vozila sa ulice padaju na krov": Detalji stravičnog udesa posle policijske potere u Rakovici - vlasnik kuće očajan

23.10.2022

18:15

0

Automobil sleteo s puta u krivinu, probio bankinu i survao se

"Po treći put mi vozila sa ulice padaju na krov": Detalji stravičnog udesa posle policijske potere u Rakovici - vlasnik kuće očajan
Ilustracija - Copyright Pixabay

Mladić A. J. (21) koji je bio za volanom "alfa romea" i maloletni suvozač (16) teško su povređeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između subote i nedelje u beogradskom naselju Kijevo u Rakovici, nakon policijske potere.

Nesreća se dogodila u subotu oko dva sata iza ponoći, kada je kako se sumnja auto sleteo s puta u krivinu, probio bankinu i survao se nizbrdo na Kružnom putu.

 - Saobraćajna policija te večeri pokušala je da zaustavi mladiće, ali su oni iz nekog razloga umesto da se zauste dodali gas i dali se u bekstu. Pripadnici MUP, navodno, tada su obavestili ostale kolege i raspisana je potera za mladićima - kaže sagovornik i dodaje:

- Sumnja se da je vozač prilikom velike brzine izgubio kontrolu nad vozilom i zbog loše osvetljenosti nije video krivinu, koju je ispravio nekih 50 metara i iščupao dva drveta i tek se zaustavio prilikom udara u treće stablo. Bukvalno su leteli u Ulici Predraga Manojlovića.

Sagovornik kaže da tom prilikom mladići zadobili teške telesne povrede.

- U automobilu su bila tri mladića, ali je kasnije Hitna pomoć i policija zatekla samo dvojicu kojima su konstatovane tešeke telesne povrede. Maloetnik ima povredu glave i prelom butne kosti, dok vozač ima povredu noge, grudnog koša i glave - kaže izvor iz istrage.

Meštani ovog dela grada kažu da ih je probudila buka i zapomaganje.

Čuo se jak prasak i tupi udarci, kada smo izašli videli smo da je auto prevrnuto na bok, skoro na krov. Komšiji umalo nisu kolima ušlu u kuću, ali je samo tavan oštećen jer su se tu zaustavili. Nesrećni čovek se šokirao kada je video šta se dogodilo - kažu oni.

Dragiša Mladenovski, vlasnik kuće na koju je vozilo palo, očajan je jer ovo nije prvi put da mu vozila padaju s ulice.

- Za deset godina tri vozila su nam pala na kuću. Prvi put je pao kamion, drugi put automobil. Tada je jedna osoba nastradala i sad ovaj. Sreća je da su ta deca ostala živa - kaže Mladenovski dok pokazuje na vozilo na njegovom krovu.

Prema njegovim rečima na tom delu puta nema ograde, te veruje da je to možda razlog što vozila padaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike