Pokušao da ubije bivšeg muža bivše žene, a na sudu sve priznao: Željku komad sečiva ostao u lobanji!

23.12.2022

20:28

0

Autor: Maja Kostić

Nikola je na sudu priznao krivicu, ali se branio time da je razlog za to “prošlost između njih dovjice”

Pokušao da ubije bivšeg muža bivše žene, a na sudu sve priznao: Željku komad sečiva ostao u lobanji!
Mesto pokušaja ubistva u niškom naselju Trošarina - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Pred Višim sudom u NIšu u petak je počelo suđenje Nikoli Nakiću  (36) izbog sumnje da je 6. juna ove godine oko 15.30 časova pokušao nožem da ubije Željka R. (36) iz Niša, bivšeg vanbračnog supruga njegove  bivše žene Marije. Sve se odigralo ispred kuće u Ulici Ljubomira Nikolića u kojoj stanuje Željko, koji je toga dana krenuo po dete u vrtić. Izbo ga je u glavu, vrat i rame, a od siline uboda, nož se polomio pa je jedan komad sečiva ostao u Željkovoj lobanji. 

Nikola je na sudu priznao krivicu, ali se branio time da je razlog za to “prošlost između njih dovjice”, kao i da je toga dana popio 15, 16 piva i bio pod terapijom za smirenje.

Foto: 24sedam/M.K.
Marija M. zbog koje se dogodio pokušaj ubistva

- Krivo mi je zbog svega, ali postoji neka prošlost između nas dvojice. On je meni pretio. Poznajem Željka od osnovne škole, toga dana trebalo je da mu vratim pare, ali nisam imao. Napio sam, a uzimam i terapiju, nije mi bilo dobro. Sve je zakuvala Marija sa kojom on ima vanbračno dete i sa kojom sam ja dobio dete dok je on ležao u zatvoru. Pretio mi, zato sam došao da raspravim stvari s njim, faktički sam se samo branio - pravdao se na sudu on. 

Nikola je toga dana prvo došao kod bivše žene Marije, u iznajmljenom stanu  u kojem živi sa njihovom četvorogodišnjom ćerkom, tražeći dete koje je hteo da povede sa sobom u stanu u kome on živi sa svojom tetkom.  Pošto je bio pijan, Marija mu nije dozvolila da  odvede dete što ga je razbesnelo pa je pivskom flašom polomio staklo na prozoru njenog stana. Vikao je i šutirao nameštaj i vrata po kući. Nakon toga, otišao je, kaže, da nastavi da pije, a onda je došao pred kuću Željka R. koji živi u blizini, jer ga je ovaj navodno provocirao porukama.

- On mi je toga dana slao preteće poruke zbog čega sam otišao da to raspravim sa njim. Pričao je da ima drugare iz zatvora koji će me pretući, a ja sam mu rekao da bude muško i da to rešimo sami. On je rekao: “Važi, dođi, spreman sam za tebe”. Kada sam došao, pitao me je zašto se mangupiram, a u rukama je imao palicu. Udario je me je njome u glavu, pao mi je mrak na oči pa sam izvadio nož iz džepa, i počeo da mašem njime i ne znam gde sam ga i kako ubo. Kada je Željko pao, iz kuće je izašao njegov drug sa palicom i ja sam tada pobegao prema staroj ciglai. Tamo sam bacio nož, hteo sam da malo razmislim o svemu, a posle pola sata otišao sam kući. Tamo me je čekala policija. Rekao sam im gde je nož i to je to – rekao je Nikola. 

On je dodao da nije krenuo u ubilački pohod, već da izgladi odnos sa Željkom, a na pitanje sudije zbog čega je onda poneo nož, rekao je da ga često osi jer mnogim ljudima duguje novac.

Oštećeni Željko, koji je u sudnicu došao krećući se usporeno, uz pomoć štapa rekao je da se sa Marijom davno rastao, da je njihovo dete kod njega i da je Nikola zapravo taj koji je stalno pravio probleme, pretio, tukao se. 

- Nikada nisam hteo da prijavim to policiji jer se znamo dugo, ali ovo je uzelo maha i desilo se šta se desilo. On je mojoj bivšoj ženi dete napravio dok je boravila u Sigurnoj kući. I ranije smo imali problema sa njim, on je maltretirao i nju zbog čega je provela u Sigurnoj kući tri godine. Pretio je kad se napije, da će mi satre i seme, dete, majku – ispričao je ovaj Nišlija.

Njegova majka ispričala je da je Željko krenuo po dete u vrtić kada ga je sačeokao  Nikola. 

- I ranije smo imali problema sa njim.. Međutim, on je maltretirao i nju i dete zbog čega je provela u sigurnoj kući tri godine. Posle toga je imala i dete sa njim. Da li je ljubomora ili šta god, ali imali smo velikih problema sa njim. Pretio je kad se napije, jedne večeri je došao na vrata naše kuće sa šipkom od vodovodne cevi da ubije mog sina. Ne znam zašto, verovatno iz ljubomore . Sve što se dešavalo gledao je drug sa prozora i strčao je kada je video da ga ovaj bode, uzeo je palicu i ovaj je tada pobegao. Posle je došla policija, Hitna pomoć... Lokva krvi je bila ogromna. Da nije dotrčao njegov drug, ovaj bi ga sigurno ubio – rekla je ona.

Nastavak suđenja zakazan je za februar.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike