Uhapšeni matičari iz Vranja i Jagodine: Sumnja se da su primali mito da bi menjali podatke

21.12.2022

13:22

0

Osumnjičenim Lj. D. i D. J. određeno je zadržavanje do 48 časova

Uhapšeni matičari iz Vranja i Jagodine: Sumnja se da su primali mito da bi menjali podatke
Ilustracija - Copyright Profimedia

Uhapšen matičar Lj.D. iz okoline Bujanovca zbog sumnje da je primio mito da bi u matičnim knjigama promenio nacionalnu pripadnost jednog muškarca, kao i prezime jedne žene, bez njihovog prisustva. Uhapšen je i matičar D.J. iz Jagodine za koga se sumnja da je bio posrednik.

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je Lj. D., kao matičar Gradske uprave grada Vranje u izmeštenoj matičnoj službi za AP KiM, uz posredovanje matičara Gradske uprave Jagodina D. J., primio 8.000 dinara od jedne osobe da bi joj, bez njegovog prisustva, promenio nacionalnu pripadnost u matičnoj knjizi rođenih.

Osim toga, kako se sumnja, primio je 5.000 dinara od još jednog muškarca, kako bi njegovoj rođaci, bez njenog prisustva ili prisustva lica koje je ona ovlastila, izvršio promenu prezimena u matičnoj knjizi rođenih i matičnoj knjizi državljana.

Te dve osobe, koje se trenutno nalaze van teritorije Republike Srbije, takođe su obuhvaćene krivičnom prijavom zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita.

Osumnjičenim Lj. D. i D. J. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike