Poslednje reči majke koja je izdahnula tri dana nakon što je pronašla sina Gorana mrtvog: Sahranjeni su zajedno u Australiji

19.12.2022

19:45

0

Autor: M. B.

Goran Ilić preminuo je 12. novembra, a njegova majka Elizabeta tri dana kasnije

Poslednje reči majke koja je izdahnula tri dana nakon što je pronašla sina Gorana mrtvog: Sahranjeni su zajedno u Australiji
Goran i Elizabeta Ilić - Copyright Facebook/ Su Zanna Printscreen/Instagram/latestcelebarticles

Elizabeta Ilić, ožalošćena majka koja je preminula tri dana nakon što je zatekla sina Gorana (34) mrtvog u australijskom gradu Kuber Pidiju, u teškim danima koji su usledili rekla je prijateljima da "više ne želi da živi".

Mladić srpskog porekla preminuo je 13. novembra u svom domu. Tri dana kasnije Elizabeta se probudila sa bolom u grudima i umrla istog jutra, a mnogi meštani ovog malog grada veruju da je preminula od slomljenog srca.

Profimedia
 

Majka i sin sahranjeni su zajedno 10. decembra u Ilejnu u Viktoriji, nakon pomena koji je održan u srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava. Goranov prijatelj je ranije otkrio da je on želeo da mu se u toj crkvi održi pomen, jer je u njoj i kršten.

Meštani Kuber Pidija i dalje pokušavaju da se pomire sa iznenadnim gubitkom dva voljena člana ove tesno povezane zajednice, u roku od nekoliko dana i pred praznike, piše Dejli mejl.

Uzrok smrti Gorana Ilića nije poznat, kako se navodi na GoFundMe stranici koja je napravljena nakon tragičnog dvostrukog gubitka, dok je njegova majka očigledno umrla od srčane insuficijencije.

Facebook/Serbian Orthodox Monastery St Sava in Elaine, VIC
 

Ovaj medij navodi da su vlasti objavile malo detalja o njihovoj smrti, a da jedna meštanka koja ih je oboje poznavala rekla je da su, oni koji su bili bliski Elizabeti, sami doneli zaključak o onome što se desilo.

- Ljudi kažu da je umrla od slomljenog srca. U izvesnom smislu i jeste - rekla je ona.

Elizabeta Ilić bila je čistačica, a živela je u podzemnoj kući izgrađenoj u brdu sa sinom sve do pre nekoliko meseci, kada se on odselio u kuću koju je iznajmljivao. Inače, polovina stanovnika ovog grada živi pod zemljom zbog visokih pustinjskih temperatura.

Profimedia
 

Na poslu je bila veoma cenjena, a takođe je i volontirala u crkvi Svetog Ilije i u njenom Srpskom društvenom klubu.

"Ne želim da umrem"

Elizabeta je obožavala svog sina Gorana i bila je veoma potresena nakon što je pronašla njegovo telo, kada mu je otišla u posetu tog 13. novembra.

U narednih nekoliko dana, neutešna Elizabeta je navodno rekla prijateljima da je toliko tužna da više ne želi da živi, rekao je jedan meštatin Kuber Pidija.

U sredu ujutru, 16. novembra, Elizabeta se probudila sa bolom u grudima i pozvala je partnerku svog bivšeg supruga.

Izvor ovog medija navodi da je žena odmah otrčala kod nje i kada je stigla, Elizabeta joj je navodno rekla "da ne želi da umre".

Odvedena je u bolnicu gde je kasnije preminula.

Iza majke i sina ostali su Goranov otac Dragan i brat Zoran.

Podsetimo, nakon ove tragedije, lokalni list "Kuber Pidi Tajms" odao je počast preminulim Ilićima.

Za Gorana su naveli da je bio omiljen među lokalnim stanovništvom, kao i da je bio popularan među svim starosnim grupama. Imao je prirodan šarm, bio je lepo vaspitan i pristojan.

List je naveo da su Elizabetini prijatelji kazali da je ona imala srčanih problema i da veruju da je uzrok srčanog udara bila tuga zbog smrti njenog sina. 

Profimedia
 

- Goran Ilić je bio prerano oduzeta lepa duša, bio je čovek srpske pravoslavne vere sa ličnošću većom od života. Svako ko je komunicirao sa Goranom znao je da je drugačiji, mogao je da razgovara sa bilo kim i da ga šarmira svojom harizmom i ličnošću. Goran je ostavio uticaj na sve nas na toliko različitih načina, kao i i na mnoge druge gradove - piše na stranici koja je napravljena povodom prikupljanja sredstava za sahranu.

Inače, prikupljeno je više od 44.000 dolara, iako je apel za prikupljanje bio 20.000 dolara.

Ovaj apel je početkom ovog meseca dopunjen molbom da se prestane sa pitanjima o uzrocima njihove smrti.

- Elizabeti je potvrđena srčana insufijencija, dok je uzrok Goranove smrti nepoznat. Kao što je već pomenuto, nema indicija da se radi o zločinu. Porodica je bila potpuno zatrpana pitanjima o uzroku smrti. Molimo vas da poštujete porodicu i prestanete da pitate o ovome. Nažalost, nema podataka o tačnom uzroku Goranove smrti - piše u objavi na pomenutoj stranici koju je osnovao Petar Belošević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike