"Mučili su ga i ubili": Brat Gorana Džunića čije je obezglavljeno telo pronađeno na salašu kod Zrenjanina izneo šokantne sumnje

18.12.2022

13:02

0

Autor: M. B.

Majka i brat Gorana Džunića misle da je on mučen pa ubijen

"Mučili su ga i ubili": Brat Gorana Džunića čije je obezglavljeno telo pronađeno na salašu kod Zrenjanina izneo šokantne sumnje
3132497_13213213212_ls - Copyright Foto: Nestali Srbija

Majka i brat Gorana Džunića, heroja sa Košara, koji je nestao početkom avgusta ove godine, nakon što je bio na proslavi godišnjice "Oluje" u Novom Sadu, a čije telo je pronađeno obezglavljeno krajem tog meseca na salašu kod Zrenjanina, izneli su sumnje da je on mučen i ubijen.

Obezglavljeno telo pronađeno je u vikend naselju na putu za Elemir, nakon što su psi lutilce pred kapiju jednog od meštana doneli u čeljustima ljudsku glavu. Goranov brat Dragan ranije je medijima naveo da mu je rečeno da je obdukcija pokazala da je reč o prirodnoj smrti. Međutim, on je danas zajedno sa majkom Gordanom u jednoj televizijskoj emisiji izrazio sumnje da je on ubijen.

Goranov brat, Dragan Džunić, kazao je da je on u Kikindi kupio kuću i živeo, nakon što se vratio iz inostranstva gde je radio. Kaže da je tu upao u loše društvo.

Sa ženom se, dodao je, rastao pre 15 godina, a u kući u Kikindi živeo je sa devojkom sa kojom je želeo brak, a koja ga je, kako je naveo prevarila.

- Hteo je brak sa tom ženom, ali je ona "očistila" njegovo dete, on se razočarao i odao se alkohol - rekao je Goranov brat.

Za pomenutu devojku Dragan tvrdi da su je Goranovi prijatelji "angažovali da mu ukrade kuću".

Nestanak

Dragan je naveo da je Goran nestao 4. avgusta, a da je za to saznao tri dana kasnije, kada je otišao da ga obiđe i nije ga zatekao kod kuće. Rekao je da je tada pitao jednog Goranovog prijatelja gde je on, a da mu se on nasmejao u lice i rekao da je njegov brat bio sa njima u Novom Sadu, pa ga pitao kako se još nije vratio.

printscreen/nsuživo.rs
Goran Džunić

- Jedan njegov komšija rekao mi je da moj brat nije hteo da ide, kao i da m je on rekao: "Nemoj da ideš, šta ćeš ti tamo?", ali oni su mu doneli piće,a već je bio malo popio i kad je to video otišao je sa njima - tvrdi Dragan.

On dodaje da ga niko nije obavestio da je Goran ostao u Novom Sadu i da su otišli bez njega. U suprotnom dodaje, odvezao bi se on po njega.

"Tražio je vodu"

Dragan je dodao da ga je 9. avgusta pozvao kolega i rekao da je Gorana video 5. avgusta u 9 sati ujutru i da mu je on tada tražio vodu.

- Rekao mi je da su mu oči bile krvave, da je bio trezan. Bio je iscrpljen. Bio je svestan, majicu je vezao oko glave, bile su jake vrućine, da ga ne uhvati toplotni udar. Čovek mu je dao malu flašicu vode. Rekao mu je da je bio na obeležavanju "Oluje" i da su oni pobegli i nisu ga pozvali. Rekao mu je da je pojeo jednu pljeskavicu i krenuo kući. Pitao je tog čoveka koliko ima do Zrenjanina i rekao: "Samo da dođem živ do Zrenjanina" - rekao je Dragan i naveo da mu se taj čovek javio dva dana kasnije, kada je video objavu o njegovo nestanku i ispričao mu o njihovom susretu.

Dragan je dodao da je i sam tragao za svojim bratom. Naveo je da je njegov brat viđen još jedanput, na kružnom toku na obilaznici u Zrenjaninu.

Zrenjaninska policija je pronašla Džunićevo telo 25. avgusta kod jednog salaša, u bagremovoj šumi, nakon što je pas doneo lobanju vlasnicima imanja.

Goranova majka Gordana tvrdi da su joj "jednom rekli da mu je odsečena glava, a drugi put da je prirodna smrt".

"Ubili ga jer je video ubistvo"?!

Dragan je izneo sumnje da je njegov brat mučen u toj vikendici. Dodao je da je njegovo telo video u pogrebnom. Naveo je da je njegovom bratu falio deo tela od ramena nagore.

- Bio je okrenut na stomaku, glave u vreći nije bilo, tako smo ga i sahranili, bez glave. Leđa su mu se videla, nisam mogao da mu vidim tetovažu na ramenu, namerno je odsečeno. Ruke su mu bile kao vezane, pa nisam video tetovaže koje je imao na njima - izneo je tvrdnje Dragan i dodao da je na njemu bila iskidana plava trenerka, svučena. 

Profimedia
Ilustracija

- Srednji prst mu je bio iščupan, palac mu je bio isečen na pola. Možda su ga mučili da nešto kaže. Čuo sam da je u Zrenjaninu video neko ubistvo, ili da je možda ušao u zasad marihuane. Ima i priča da ti koji su ga odveli u Novi Sad umešani, da su povezani sa tipovima sa drogom i da su ga oni ubili - dodao je Dragan

Dragan je dodao da su mu inspektori rekli da je Goran umro prirodnom smrću, međutim da mu je tužilac, navodno, rekao da nije umro od žeđi i gladi i da on ne zna šta je uzrok. 

Dragan je dodao da su Goranovoj sahrani prisustvovali i muškarci s kojima je bio u Novom Sadu tog 4. avgusta, ali da su "spuštali glavu kada bi ih pogledao".

- Najgore nam je što ne znamo pravu istinu - rekao je Dragan i dodao da je bio vezan za Gorana.

Goranova porodica misli i da je "njegovo ubistvo zataškano."

"Bio je dobar i svima je pomagao"

Goranova majka Gordana je rekla da joj je teško što je izgubila "heroja, koji je bio u ratu i došao živ i zdrav". Rekla je da je bio dobar i svima pomogao, živeo od svoje zarade, bio pošten.

Zadnji oproštaj je bio kaže, kada joj je doneo voće i izgrlio i izljubio, pitao da li joj nešto treba.

- Ne spavam ni noćima ni danima, radim uvek nešto po kući kako bi me tuga prošla, ali ne prolazi. Bol moju i tugu niko ne može izlečiti, ni lekari ni lekovi koje upotebljavam. Stalno plačem. Odem na groblje, nije mi daleko od kuće, tu sednem i isplačem se i onda mi bude malo lakše, pa onda dođem kući da nastavim svoj posao - kaže njegova majka Gordana.

Goran je imao ćerku iz prvog braka, kojoj će kako su rekli, pripasti njegova kuća u Kikindi, kao i unuku koju nije doživeo da vidi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike