Subotičani krali automobile pa prodavali delove, a pronađena im je i droga

07.10.2020

11:35

0

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija Z. H. (42) i A. H. (30) pronađeni su delovi automobila, kao i građevinski materijal, razni alat i agregati koji

Subotičani krali automobile pa prodavali delove, a pronađena im je i droga
Copyright Profimedia

Muškarci Z. H. ( 42) i A. H. (30), obojica iz Subotice, uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i teške krađe.

Takođe, protiv trećeg muškarca (41) podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio izvršio krivična dela prikrivanje i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Policija je na parceli muškarca (45) pronašla automobile „golf“ i „audi“ koje su Z. H. i A. H, kako se sumnja, prethodno ukrali i dovezli mu kako bi ih rastavio u delove i prodao, navodi MUP.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija Z. H. i A. H. pronađeni su i delovi drugih automobila, kao i građevinski materijal, razni alat i agregati koji su, kako se sumnja, ukrali sa stovarišta i gradilišta.

Takođe, pronađeno je i 27 stabljika kanabisa, težine oko osam kilograma i manja količina marihuane, kao i gasni pištolj, pa su protiv njih podnete i krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike