Bolne reči oca Marka kog je zatrpala piljevina: "Umesto da sa suprugom dočeka prinovu početkom naredne godine, zauvek nas je napustio"

05.12.2022

08:41

0

Nastradali mladići biće danas sahranjeni

Bolne reči oca Marka kog je zatrpala piljevina: "Umesto da sa suprugom dočeka prinovu početkom naredne godine, zauvek nas je napustio"
Stevan Zdravkovic,Marko Milenković - Copyright Printscreen/Privatna arhiva/Facebook

- Umesto da sa suprugom dočeka prinovu početkom naredne godine, moj Marko nas je zauvek napustio - rekao je Miladin Milenković, otac Marka Milenkovića (31) koji je, zajedno sa Stevanom Zdravkovićem (24), nastradao u preduzeću za preradu drveta MTI.

Mladići su stradali u petak oko 23 sata, kada se na njih obrušila velika količina piljevine iz silosa koji su čistili. Pod ogromnim teretom, bez vazduha, jedan od njih je preminuo na licu mesta, dok je drugi, uprkos dvočasovnom naporu lekara da ga spasu, podlegao povredama u kraljevačkoj bolnici.

Treći radnik, koji je u tom trenutku bio s njima u silosu, nekako je uspeo da se spase i da alarmira ostale kolege i nadležne službe.

- Preminulog sina video sam u bolnici. Nije imao nikakve povrede na sebi. Očigledno da nije mogao da dođe do vazduha. Radio je u petak prvu smenu, a onda je uveče otišao da očiste taj silos - rekao je Markov otac, Miladin Milenković za Kurir.

Danas sahrane

Nastradali mladići biće danas sahranjeni. Na večni počinak Marko Milenković biće ispraćen na gradskom groblju u Kraljevu, a Stevan Zdravković na seoskom groblju u Vitkovcu.

- Imamo kćerku od četiri godine, a drugo dete smo zajedno očekivali u februaru. U drugom sam stanju, ne znam šta bih vam rekla, razumite me - jedva progovara Markova supruga Olivera.

Rođaci, prijatelji i komšije stradalog Marka ispričali su da je bio vredan i pošten momak, dobar otac i suprug. Rekli su da je svojevremeno trenirao fudbal i da mu se smešila velika karijera.

- Radovao se prinovi, mnogo je voleo ćerkicu. Njemu i Oliveri kao da nešto nije dalo da zajedno dočekaju novu radost - rekao je jedan rođak.

Prijatelji stradalog Stevanu Zdravkoviću kažu da je bio momak za primer. Navode da je njegova porodica ovo mnogo teško podnela.

Niko od nadležnih u preduzeću u kojem se nesreća dogodila tokom vikenda nije se oglasio, a okolnosti pod kojima je do nesreće došlo se ispituju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike