Ovo su radnici koji su poginuli u Kraljevu: Marko i Stevan stradali pod ogromnim teretom, jedan od njih nije dočekao da vidi drugo dete

03.12.2022

17:25

0

Autor: M. Vu.

Radnici koji su bili u noćnoj smeni pokušavali su da odglave transporter iz silosa koji vodi ka peći za proizvodnju pare

Ovo su radnici koji su poginuli u Kraljevu: Marko i Stevan stradali pod ogromnim teretom, jedan od njih nije dočekao da vidi drugo dete
Stevan Zdravkovic,Marko Milenković - Copyright Printscreen/Privatna arhiva/Facebook

Marko Milenković iz sela Drlupe (31) i Stevan Zdravković iz Vitkovca (24) kod Kraljeva poginuli su preksinoć kada se na njih obrušila veća količina piljevine iz silosa preduzeća MTI.

Prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo oko 23 časa. Radnici koji su bili u noćnoj smeni pokušavali su da odglave transporter iz silosa koji vodi ka peći za proizvodnju pare.

Printscreen/Facebook/marko milenkovic
 

 

Njih troje ušli su u silos da pokušaju da otklone kvar, ali nekoliko sekundi pri ulasku u silos gomila piljevine pala je na mladiće.

Printscreen/Privatna arhiva
 

Kako smo nezvanično saznali, pod velikim teretom i bez vazduha, jedan radnik je preminuo na licu mesta, drugi je podlegao povredama u bolnici u Kraljevu iako su lekari dali sve od sebe da ga spasu. Treći radnik koji nije povređen hospitalizovan je usled stresa koji je preživeo.

Markova supruga Olivera je trudna i zanemela je kada je čula za stravičnu nesreću. Njegov stric kaže da je do nesreće došlo kada se piljevina obrušila na mladiće, a da je do trenutka kada su ih izvukli prošlo 15 minuta.

- Kada se piljevina obrušila na njih verovatno su bili živi, kasnije su se ugušili. Marko u februaru treba da dobije drugo dete, eto ne dočeka da se to desi. Strašna tragedija - dodao je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike