Oglasio se MUP nakon filmske potere za vozačem "audija": Osam puta prošao na crveno svetlo, povredio policajce, vozio pod dejstvom alkohola!

04.12.2022

11:35

0

Autor: M. B.

U poteri je učestvovalo oko 20 vozila policije

Oglasio se MUP nakon filmske potere za vozačem "audija": Osam puta prošao na crveno svetlo, povredio policajce, vozio pod dejstvom alkohola!
Ilustracija/potera - Copyright Foto: Printskrin/Instagram/192.rs

Novosađanin R. B. (52) uhapšen je sinoć nakon filmske policijske potere, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio tri krivična dela: ugrožavanje javnog saobraćaja, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Vozač audija je bežao kroz više ulica prolazeći na crveno svetlo, a potom i mostom Slobode. Konačno je zaustavljen na silasku sa mosta, a u poteri je učestvovalo oko 20 vozila policije. 

U saopštenju novosadske policije navodi se da se on sinoć nije zaustavio na znak saobraćajne policije, već je pokušao da pobegne, i pritom, kako se sumnja, osam puta prošao na crveno svetlo na semaforu.

Osumnjičeni je zaustavljen na raskrsnici Bulevara oslobođenja i ulice Narodnog fronta, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,2 promila alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju.

R. B. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, nadležnom javnom tužiocu.

Na snimku koji je ustupljen redakciji 24sedam vidi se kako su policajci blokirali trake u jednom smeru na mostu. Nekoliko vozila ih zaobilazi, prelazeći tako u traku za suprotan smer, a među njima je i "audi A4" koji policija pokušava da zaustavi. Na snimku se vidi kako policajac trči za vozilom i udara u njega rukama, a u poteri mu se priključuje još nekoliko kolega, kao i policijska vozila pod rotacijom. Vozač je zaustavljen po silasku sa mosta. Prema nekim informacijama, potera je trajala oko 15 minuta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike