Ko je Damjan Roganović, uhapšen u Holandiji: Otac mu bio legenda devedesetih i član čuvene grupe "Amerika", a on radio za "kavački klan"!

28.11.2022

23:15

0

Autor: 24sedam

Damjan Roganović koji je uhapšen u Holandiji sin je Milana Roganovića Roga ubijenog pre 25 godina na Senjaku

Ko je Damjan Roganović, uhapšen u Holandiji: Otac mu bio legenda devedesetih i član čuvene grupe "Amerika", a on radio za "kavački klan"!
Zaplenjeni kokain u betonskim pločama i hapšenje u Beogradu - Copyright MUP

Damjan Roganović, koji je uhapšen u Holandiji kao pripadnik "kavačkog klana", a u sklopu velike međunarodne akcije u kojoj je zaplenjeno 115 kilograma kokaina vrednog 11 miliona evra, sin je Milana Roganovića, zvanog Rogo, koji je ubijen 7. juna 1997. ispred kafića "Fan" na Senjaku. Droga je, inače, nađena u betonskim pločama.

Osim Roganovića, u akciji policije uhapšen je i jedan od njegovih najbližih saradnika Vuk V., kome su lisice stavljene u Beogradu, zatim njegova sestra Jelena V. uhapšena u Luksemburgu, kao i Dušan P., Sanel Đ. i Đorđe S. D. Takođe, tužilaštvo je predložilo da Nikoli Vušoviću, zvanom Džoni sa Vračara, i Luki K., koji su u bekstvu, bude određen pritvor.

Roganović je, kako je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo, pripadnik "kavačkog klana". Njegov otac Milan, da podsetimo, bio je pripadnik grupe "Amerika", kojim je rukovodio Vojislav Raičević, zvani Voja Amerikanac, koji je kasnije nestao i njegovo telo do danas nije nađeno.

Printscreen/Youtube/Rudar 7
Milan Roganović Rogo i mesto ubistva na Senjaku

Kobne večeri, napadači su sačekali da Milan Roganović izađe iz lokala i sedne u svoj "mercedes", a onda u u njega ispalili nekoliko desetina hitaca iz dva oružja. Ubice kao ni naručioci nikada nisu zvanično otkriveni.

Kriminalna grupa, čiji je pripadnik bio, bila je jedna od najjačih sredinom devedesetih. Za njegovo ime vezivale su se mnogobrojne surove likvidacije. Pričalo se da su zbog ličnog sukoba Milan Roganović i Bojan Petrović učestvovali u otmici i mučenju Voje Amerikanca. Spekulisalo se da je lično Rogo ispalio četiri metka u njegovo rame.

Vojino telo nikada nije nađeno, ali su kružile glasine da je iskasapljen, a da su delovi tela bačeni u Dunav ili negde zakopani. Jedino je pronađen njegov zapaljeni džip. Posle nestanka Raičevića 1997. godine počeo je surovi kriminalni rat na ulicama Beograda. Njegovi prijatelji navodno su krenuli u osvetnički pohod u kom je, kako se sumnja, stradao i Roganović.

Vuk V., koji je kao član organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje kokaina uhapšen u subotu u Beogradu, na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branio se ćutanjem. Posle saslušanja određen mu je pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo. Vuk V. je državljanin Srbije, ali živi u Luksemburgu i tamo mu je praktično ceo život. U Beogradu je boravio u iznajmljenom stanu u kom je i uhapšen.

Osumnjičenima su zaplenjeni laptopovi i mobilni telefoni s kriptovanom komunikacijom koji će biti veštačeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike