Milorada uspavao "rivotrilom", sekao mu vrat, pa ga zadavio: Smanjena kazna ubici u Beogradu

25.11.2022

20:30

0

Autor: Mi. S.

Dejan Vesić bio osuđen na 12 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud smanjio kaznu na 10 godina

Milorada uspavao "rivotrilom", sekao mu vrat, pa ga zadavio: Smanjena kazna ubici u Beogradu
Uviđaj ubistva; Ilustracija - Copyright Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za dve godine kaznu zatvora Dejanu Vesiću i pravosnažno ga osudio na 10 godina robije, jer je na podmukao način ubio Milorada Radenkovića u noći između 12. i 13. avgusta 2020. godine.

Drugostepeni sud je Vesića je osudio na minimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo.

Prvostepenom presudom Vesić je bio osuđen na kaznu zatvora od 12 godina, ali je Apelacioni sud usvojio žalbu njegovog branioca i smanjio mu kaznu. Apelacioni sud, kako se navodi u odluci objavljenoj na sajtu ove ustanove, smatra da je prvostepeni sud izrekao strogu krivičnu sankciju, s obzirom na to da nije dao dovoljno značaja utvrđenim olakšavajućim okolnostima.

Drugostepeni sud smatra da su pravilno ocenjenje kao olakšavajuće okolnosti lične i porodične prilike okrivljenog, da nije ranije osuđivan, njegova uračunljivost u vreme krivičnog dela, njegovo potpuno priznanje koje je olakšalo vođenje krivičnog postupka, kao i izraženo kajanje i griža savesti.

Prvostepeni sud je Vesiću takođe izrekao i meru oduzimanja predmeta i to 26 tableta leka "rivotril".

Vesić je oglašen krivim što je kritičnog dana u stanu u Beogradu u stanju smanjene uračunljivosti, zbog povišene emocionalne napetosti i alkoholne opijenosti, ubio Radenkovića.

Okrivljeni je Radenkoviću u hranu sipao "rivotril", za koji je znao da će ga uspavati, te je nakon toga uzeo žilet i počeo da mu seče vrat, ali je od toga odustao kada je video da će doći do obimnog krvarenja, zbog čega je uzeo kabl i zadavio ga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike