Droga u poštanskim pošiljkama: Opijum stigao u kutiji za čaj, kokain u farbi za kosu! (FOTO)

25.11.2022

06:05

0

Autor: Mi. S.

U pošiljci ranije otkrivena čak i jedna živa jedinka otrovnog pauka tarantule

Droga u poštanskim pošiljkama: Opijum stigao u kutiji za čaj, kokain u farbi za kosu! (FOTO)
Droga u poštanskim pošiljkama - Copyright Foto: Uprava carina

Carinici su krajem novembra među pošiljkama koje pristižu brzom poštom otkrili i zaplenili dve u kojima je pored prijavljenih stvari bila skrivena i droga.

Nije redak slučaj da pošiljaoci u naizgled običnim pošiljkama male vrednosti (do 50 evra) šalju narkotike skrivene u sitnim poklonima ili stvarima za svakodnevnu upotrebu.

Baš takva dva slučaja, carinici su otkrili pregledom pošiljki u kojima su bile prijavljene kutija čaja i farbe za kosu.

Kada je iz Beča za primaoca u Beogradu pristigla pošiljka u kojoj su se navodno nalazili jedna kutija čaja ''PG The Originaley'' i džemper, na prvi pogled laiku se ne bi učinilo da tu nešto može biti problematično. Međutim, iskusni carinici su se ipak odlučili na detaljan pregled zahvaljujući kome je u originalnoj kutiji čaja otkrivena i plastična kesa sa 160 grama opijuma.

Nekoliko dana pre toga, carinici su detaljno pregledali i pošiljku u kojoj se prema pratećoj dokumentaciji nalazio samo jedan par patika i dve kutije farbe za kosu.

Kako je malo verovatno da bi primaocu u Beogradu neko iz dalekog Kameruna slao samo jedne patike i farbu za kosu, na osnovu analize rizika, carinici su i u ovom slučaju odlučili da se uvere da li je to zaista tako.

Da su njihove sumnje bile opravdane uskoro je potvrđeno kada je u jednoj od fabrički zapakovanih farbi za kosu pronađena i kesica ispunjena praškastom materijom koja je odreagovala pozitivno na priručni test za narkotike, pa se osnovano sumnja da je reč o kokainu.

Poznato je da se carinici u svakodnevnom radu susreću sa najrazličitijim pokušajima krijumčarenja, što važi i za poštanske pošiljke u kojima su do sada otkrivane mnoge stvari koje ne bi smele tu da se nađu: kokain u dečjim cipelicama, semenke marihuane u muzičkim diskovima, dijamant u uputstvu za kućni aparat, antikvitetni novčići u književnom časopisu, pa čak i jedna živa jedinka otrovnog pauka - tarantule.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike