Dolijao lažni vernik iz Priboja: Manipulisao istrošenom brojanicom, pa krao sa ikona na teritoriji Čačka - podneta i krivična prijava

20.11.2022

12:25

0

Sumnja se i da je početkom novembra ušao u jednu prodavnicu i iskoristivši nepažnju radnice uzeo dnevni pazar

Dolijao lažni vernik iz Priboja: Manipulisao istrošenom brojanicom, pa krao sa ikona na teritoriji Čačka - podneta i krivična prijava
Krađa u crkvi: Ilustracija - Copyright RINA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, efikasnim radom, rasvetlili su četiri teške krađe i jednu krađu, i po nalogu nadležnog tužilaštva, uhapsili A. A. (1986) iz Priboja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ova krivična dela.

On je, kako se sumnja, od 24. oktobra do 6. novembra ove godine, u jednom manastiru i tri puta u jednoj crkvi na teritoriji Čačka, razvalio kutije za dobrovoljni prilog i ukrao novac.

- Kradljivac koji je na krajnje perfidan način oskrnavio Crkvu Svetog cara Konstantina i carice Jelene predstavljao se lažno. Prema mojim saznanjima on je bio druge vere, a lažno je koristio ime Rastko Bjelić nalik Svetom Savi. Dolazio je nekoliko puta tokom sedmice tražeći blagoslov da se moli vrteći istrošenu brojanicu koja je ukazivala da je on duži niz godina vernik, rekao je protojerej Miodrag Todorović, starešina crkve.

Takođe, sumnja se da je A. A., početkom novembra, ušao u jednu prodavnicu i iskoristivši nepažnju radnice uzeo dnevni pazar.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike