Postupak protiv tri osobe u slučaju "Balans medika": Milan ostao paralizovan nakon intervencije kod kiropraktičara, pa preminuo

17.11.2022

12:09

0

Autor: M. B.

Milan Đurić preminuo je na Institutu za ortopediju 9. juna

Postupak protiv tri osobe u slučaju "Balans medika": Milan ostao paralizovan nakon intervencije kod kiropraktičara, pa preminuo
Slaviša Đurđević - Copyright Foto: Youtube/Glas javnosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu dostaviće krivičnu prijavu i prikupljene dokaze u predmetu “Balans Medika”, na nadležnost Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, budući da se u radnjama opisanim u krivičnoj prijavi stiču elementi krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi učinjenom iz nehata, a koje je u nadležnosti osnovnog javnog tužilaštva. Reč je o slučaju Beograđanina Milana Đurića, koji je nakon kiropraktičkog zahvata u ovom centru ostao paralizovan, nakon čega je preminuo u Institutu za ortopediju na Banjici.

Krivičnu prijavu protiv doktora Slaviše Đurđevića zaposlenog u ordinaciji "Balans Medika" kao i NN iz Gradskog zavoda za urgentnu medicinu i NN lica Instituta za ortopediju "Banjica", ovom tužilaštvu je 15. jula podneo zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja, a u vezi sa tretmanom obavljenim na vratnom delu kičme kod pacijenta M. Đ. (58), koji nakon toga više nije mogao da se kreće, te je kolima Hitne pomoći prevezen u Institut za ortopediju gde je preminuo 9. juna, navodi se u saopštenju VJT u Beogradu.

Profimedia
 

Kako se dalje navodi, iz sudsko-medicinskog veštačenja povreda Milana Đurića proizlazi da je povreda vrata bila uslovljena teškim oboljenjem vratne kičme, i koja najverovatnije ne bi mogla da nastane kod zdrave osobe, a sa kojim stanjem i težinom bolesti se doktor Slaviša Đurđević nije u dovoljnoj meri upoznao pre vršenja tretmana, što je bila njegova dužnost. Stoga, radnje koje je primenio tokom tretmana predstavljaju neadekvatan i nebezbedan lekarski postupak, zbog čega VJT u Beogradu smatra da se u vezi Slaviše Đurđevića stiču elementi pomenutog krivičnog dela.

Tužilaštvo je 11. jula obavešteno da je 24. marta ove godine u 16:40 časova iz privatne klinike “Balans medika” u Beogradu kolima Hitne pomoći na Institut za ortopediju na Banjici prevezen muškarac Milan Đurić (58) koji je u "Balans Mediki" bio na tretmanu radi nameštanja prvog vratnog pršljena (”atlasa”). Tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće, a potom mu je na Institutu konstatovana fraktura 1. vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu. Milan Đurić je preminuo 9. juna na Institutu za ortopediju, navodi se u saopštenju.

Doktor tvrdi da nije on radio intervenciju

Doktor Slaviša Đurđević ranije je za medije izjavio da on "nije obavio intervenciju na "atlasu" unesrećenog Milana Đurića".

- Bez obzira na to, van sebe sam zbog medijskog linča kome sam danima neopravdano izložen- preneli su mediji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike