Maloletnica osuđena u Nišu: Pretukla medicinsku sestru i tražila joj novac!

16.11.2022

19:37

0

Z. S. (16) osuđena na meru upućivanja u Vaspitno popravni dom u trajanju od šest meseci do četiri godine

Maloletnica osuđena u Nišu: Pretukla medicinsku sestru i tražila joj novac!
pretučena - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Maloletna Z. S. (16) iz Niša, koja je 8.septembra ove godine, prilikom pokušaja razbojništva na ulici pretukla medicinsku sestru J. P. N. (37) iz Niša dok je išla na posao, osuđena je nepravosnažno na vaspitnu meru upućivanja u vaspitno popravni dom u trajanju od najmanje šest meseci, a najduže četiri godine.

Ovakvu prvostepenu presudu kojom je Z.S. oglašena krivom za razbojništvo u pokušaju u saizvršilaštvu, doneo je sudija za maloletnike Višeg suda u Nišu.

- Doneto je nepravnosnažno rešenje protiv Z.S. zbog krivičnog dela razbojništva u pokušaju u saizvršilaštvu. Izrečena je vaspitna mera upućivanja u vaspitno popravni dom u kome će provesti najmanje šest meseci a najviše četiri godine. Sud će svakih šest meseci razmotriti da li su ispunjeni uslovi za obustavu izvršenja mere ili za zamenu nekom drugom vaspitnom merom. Produžen joj je pritvor do upućivanja u Vapsitno popravni dom u Kruševcu koji može trajati najduže šest meseci - rekao je portparol Višeg suda u Nišu Miško Radivojević.

Napadnuta žena J. P. N. kaže da još ima psihičke traume zbog napada koji joj se desio na ulici, ali da je zadovoljna donetom presudom, ukoliko kao takva bude i pravosnažno potvrđena.

- Presuda je još uvek nepravosnažna, ali ako takva presuda bude i pravosnažno potvrđena ja ću biti zadovoljna. Psihički još uvek nisam dobro, traume ostaju, vraća mi se taj nemili događaj još uvek u mislima. Dok prolazimtim krajem, kada idem na posao, osvrćem se stalno, nisam mirna - kaže J.P.N.

Podsetimo, napad se desio 8. septembra na uglu Ulica generala Milojka Lešjanina i Drainčeve kada je J.P.N., koja radi kao medicinska sestra u MIN-ovom Dispanzeru za zdravstvenu zaštitu radnika, pošla na posao. Ona je nakon silaska iz autobusa videla maloletnicu kako udara u jedan od autobusa na stajalištu ali je nastavila ka dispanzeru. Međutim, uskoro je bila napadnuta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike