Misterija skeleta pronađenog kod Niša: DNK se ne poklapa ni sa jednim od tri nestale osobe, čije je telo pronađeno u njivi?

15.11.2022

13:44

0

Ljudske kosti otkrio je ratar Zvonko Milić dok je uklanjao rastinje sa njive, kako bi je pripremio za jesenju setvu

Misterija skeleta pronađenog kod Niša: DNK se ne poklapa ni sa jednim od tri nestale osobe, čije je telo pronađeno u njivi?
Ilustracija - Copyright 24sedam/Pixabay

DNK analiza nije rešila misteriju skeleta pronađenog 19. oktobra u ataru niškog sela Pasi Poljana jer je ustanovljeno da biološki materijal iz neidentifikovanih kostiju ne pripada nijednom od trojice muškaraca čiji je nestanak prijavljen Policijskoj upravi u Nišu

Nakon pronalaska skeleta, policija je uzela DNK  od rodbine Slaviše Milića starog šezdesetak godina iz Ćurline, Svetislava Radojičića (82) iz Popovca i Nišlije Dragoljuba Božinovića (85) i biološki materijal dostavila stručnjacima niškog Instituta za sudsku medicinu radi poređenja sa onim iz kostura.

- Nije usatanovljeno poklapanje DNK skeleta sa biološkim materijalom iz dostavljenih uzoraka. U takvoj situaciji, jedino što je moguće je da se dostave DNK uzorci drugih nestalih osoba, kako bi se obavilo novo poređenje – navode sagovornici.

Analizom kostiju ustanovljeno je jedino da smrt nije nastupila nasilno, a na vilici su otkriveni stomatološki radovi koji bi mogli da pomognu identifikaciji  na osnovu zubnog kartona. Ono što policiji otežava posao je što na mestu pronalaska posmrtnih ostataka nije otkrivena nikakva dokumentacija, a od odeće nađene su samo pantalone braon boje.

Ljudske kosti otkrio je ratar Zvonko Milić dok je uklanjao rastinje sa njive, kako bi je pripremio za jesenju setvu.

- Sišao sam sa traktora i prišao bliže, nije bilo nikakve sumnje da se radi o lobanji. Bila je dobrom stanju, imala je i zube. Nedaleko od nje sam ugledao i skelet, kosti grudnog koša i nogu a falile su obe ruke i stopala. Odmah sam pozvao policiju, došli su i forenzičari, pretraživali su šire područje ali osim pantalona braon boje, ništa drugo nisu pronašli, niti cipele, niti još neki deo odeće – rekao je nakon stravičnog otkrića ratar i dodao da je od smrti nepoznate osobe nije prošlo više od petnaestak meseci jer je je na toj njivi prošlog leta požnjeo pšenicu.

Slaviša Milić, nestao je u novembru 2020. godine,  Božinović 13. jula ove godine a dvadesetak dana  kasnije izgubio se trag i Radojičiću. Njihova rodbina tražila je pomoć javnosti, policija je raspisala potragu za nestalim licima ali do danas nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi rasvetlili njihovu sudbinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike