Srbin (34) napravio karambol u Austriji: Zapalio auto tašti, pa se požar proširio na stambenu zgradu, sud mu izrekao kaznu zatvora

12.11.2022

11:48

0

Pričinjena je materijalna šteta od 176.210 evra

Srbin (34) napravio karambol u Austriji: Zapalio auto tašti, pa se požar proširio na stambenu zgradu, sud mu izrekao kaznu zatvora
Ilustracija - Copyright Profimedia

Srbin (34) iz Austrije tokom ove godine napravio je niz prekraša u toj zemlji, zbog kojih mu je sud sada odredio kaznu zatvora od dve godine. 

Naime, on je u martu ove godine, iz osvete posle porodične svađe, zapalio auto svoje svekrve na podzemnom parkingu stambene zgrade u Lincu. Plamen se proširio i na zgradu i pričinio materijalnu štetu od 176.210 evra.

- Zapaliću ti auto - pretio je Srbin tašti (50) tada tokom porodične svađe.

On je vozilo, pre nego štoga je zapalio, izgrebao. Prema rečima vlasnika, na vozilu je pričinjena šteta od 26.000 evra.

Zbog materijalne štete i podmetanja požara, muškarcu je pretila kazna do 10 godina zatvora. Za to što će iza rešetaka da provede samo dve godine zaslužno je priznanje krivičnog dela koje je izneo na saslušanju pred sudijom Polom Dumfartom u Regionalnom sudu u Lincu. Javni tužilac Filip Krist istakao je da je priznanje krivičnog dela "važna olakšavajuća okolnost".

Takođe, sumnjiči se da je svom poslodavcu navodno ukrao alat u vrednosti od 100.000 evra. On je to krivično delo oštro negirao, a za osuđujuću presudu nije bilo dovoljno dokaza.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike