Specijalni sud u Beogradu: Sutra se nastavlja suđenje ekipi Vladislava Funštajna za šverc 800 kg kokaina

11.10.2020

13:18

0

Španska policija je 1. septembra 2019. presrela jedrilicu kod Azorskih ostrva i na njoj zatekla neverovatnih 800 kg kokaina. Hapšenja su pala i u Srbiji

Specijalni sud u Beogradu: Sutra se nastavlja suđenje ekipi Vladislava Funštajna za šverc 800 kg kokaina
Copyright Hapšenje Vladislava Funštajna Printscreen/ElDias.e

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi za šverc 800 kilograma kokaina iz Meksika u Evropu, nastavlja se sutra u 10 sati pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Postupak je pokrenut protiv Vladislava Funštajna (44), kome se sudi u odsustvu, protiv oca i sina Mirka (66) i Dragana Đankovića (39) i Borislava Istijanovića. Na prethodnom suđenju optuženi su negirali krivicu.

Podsetimo, španska policija je 1. septembra 2019. jedrilicu, na kojoj su zatečeni Funštajn, jedan Meksikanac i Rus Sergej Rasohin (48), zaustavila između Azorskih i Kanarskih ostrva i na njoj pronašla 800 kilograma kokaina. U istoj akciji u Srbiji, u Šidu, uhapšeni su Đankovići. Funštajn se tereti da je osmislio čitavo delovanje, a kao svoje najbliže saradnike angažovao je oca i sina iz Šida, Mirka i Dragana Đankovića. Sumnja se da su njih dvojica bili finansijeri kriminalne grupe. Veliku pažnju javnosti privuklo je to što se na zaplenjenim paketima sa kokainom nalazila slika Gavrila Principa, a na nekima oznaka za ruski tenk t -26. Funštajn je i ranije hapšen zbog droge u inostranstvu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike