Saslušane dve medicinske sestre iz zatvorske bolnice: Osumnjičene zbog mita, jedna uplela i majku

07.11.2022

17:22

0

Sve osumnjičene su negirale izvršenje krivičnih dela za koja se terete i detaljno iznele svoju odbranu

Saslušane dve medicinske sestre iz zatvorske bolnice: Osumnjičene zbog mita, jedna uplela i majku
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušane dve medicinske sestre iz Specijalne zatvorske bolnice i majka jedne od njih, koje su jutros privedene zbog sumnje da su izvršile krivično delo Primanje mita.   

Sve osumnjičene su negirale izvršenje krivičnih dela za koja se terete i detaljno iznele svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postpak Višeg suda u Beogradu da Dragani R.G. i Sanji M. odredi pritvor, da ne bi uticale na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovile krivično delo.

Draganinoj majci, Sladjani D. je ukinuto zadržavanje i ona će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Naredbom o sprovodjenju istrage, Dragani R.G. (51) se na teret stavlja krivično delo Primanje mita, a Sanji M. (32) i Draganinoj majci, Sladjani D. (70) isto krivično delo izvršeno pomaganjem.

Sumnja se da je Dragana R.G. (51) kao medicinska sestra u SZB od osudjenika smeštenog na odeljenju psihijatrije te bolnice Z.M, zahtevala 800 evra kako bi mu dostavila mobilni telefon.

Ona je, kako sumnja, od septembra 2021. godine do marta ove godine, od Z.M primila 62.000 dinara, pošto mu je dostavila mobilni telefon, uz pomoć koleginice Sanje M. (32).
Z.M. je od decembra 2021. godine do marta ove godine preko JP “Pošta” sa računa kantine otvorenog u navedenoj ustanovi u šest navrata uplatio na ime Sladjane D, putem postnet uplatnica ukupno 62.000 dinara, a ona je novac podizala i davala ćerki Dragani R.G.

Ovaj slučaj prijavio je pomenuti osudjenik Z.M.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike