Poternica i dalje "stoji", mi želimo da mu se ovde sudi

02.11.2020

10:32 >> 17:05

0

Autor: N. Gavrilov

Sud u Crnoj Gori odlučuje o određivanju pritvora Ivanu Kontiću (30), koji je sinoć uhapšen u Podgorici. To je sada u rukama pravosuđa, rekao je ministar S

Poternica i dalje "stoji", mi želimo da mu se ovde sudi
Foto: ATA Images/MUP Crne Gore

Sud u Crnoj Gori odlučuje o određivanju pritvora Ivanu Kontiću (30), koji je sinoć uhapšen u Podgorici zbog sumnje da je 24. avgusta brutalno prebio mladića M. M. u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, a zatim pobegao iz Srbije.

Ivan Kontić Foto: CDM/MUP Crne Gore

– Očekuje se da je Ivan Kontić, koji je uhapšen za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu, u ovom trenutku kod nadležnog sudije koji će odlučivati o određivanju pritvora – rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da Interpolova poternica koju je Srbija raspisala za njim i dalje „stoji“:

– Mi želimo da on dođe u Srbiju, da mu se ovde sudi. Nadam se da ćemo u narednim danima znati više detalja vezano za odluke, to je sada u rukama pravosuđa – kazao je Stefanović i zahvalio se kolegama iz Crne Gore za koje kaže da su profesionalno radili sa srpskom policijom na tom slučaju od samog početka.

Stefanović je rekao da je crnogorska policija došla do informacija koje su ukazale na to gde se nalazi stan u Podgorici u kome se krio Kontić.

Podsetimo, ceo region je bio šokiran snimkom na kojem se vidi kako Kontić brutalno prebija mladića, a zatim mu, dok je bez svesti, krvnički lomi ruke.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti