Osuđeni niški lekar i njegov "pacijent"! Pregledao ga čak 800 puta i dao mu da EKG ponese kući!

03.11.2022

11:50

0

Autor: 24sedam

Nebojši Nikolovu već se sudi zbog optužbe da je uglednog lekara držao kao roba

Osuđeni niški lekar i njegov "pacijent"! Pregledao ga čak 800 puta i dao mu da EKG ponese kući!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Nebojša Nikolov (47), iz Niša, osuđen je danas pred Višim sudom u ovom gradu na šest meseci zatvora jer je podstrekavao vojnog lekara Gorana Damnjanovića na zloupotrebu službenog položaja.

Damnjanović je dobio uslovnu osudu od osam meseci jer je Nikolova pregledao više od osam stotina puta u Vojnoj bolnici, iako on nije bio vojni osiguranik, te mu dozvolio da EKG aparat koji je vlasništvo ove zdravstvene ustanove odnese svojoj kući.

Obrazlažući odluku, sudija Bojan Vujačić rekao je da jedino što je bilo sporno u ovom postupku jeste da li je Nikolov znao da su radnje koje preduzima krivično delo.

Komentarišući visinu izrečenih kazni, sudija je kazao da su uzete u obzir i olakšavajuće i otežavajuće okolnosti.

- Prilikom odmeravanja kazne uvažili smo činjenicu da su obojica oženjeni, da je Damnjanović otac jednog a Nikolov troje maloletne dece. Takođe, sud je uzeo u obzir njihovu prethodnu neosuđivanost. Cenjeno je to što je Damnjanović priznao delo i pokazao kajanje. Međutim, otežavajuža okolnost za obojicu je jačina povrede zaštićenog dobra, odnosno veliki broj izvršenih lekarskih pregleda Nikolova na koje nije imao pravo. Što se tiče Nikolova, otežavajuća okolnost na njegovoj strani bila je to što je iskoristio činjenicu da mu je Damnjanović kum da bi od njega tražio usluge koje predstavljaju krivično delo - objasnio je Vujačić.

Nikolov je danas ponovo pokušao da ospori navode optužnice ističući da nije pregledan 800 puta u Vojnoj bolnici.

Nikolov će se 8. novembra ponovo pojaviti pred Višim sudom u Nišu, i to zbog trgovine ljudima, jer je zajedno sa svojom partnerkom Draganom Petrović uglednog niškog lekara Jozefa Glasnovića zlostavljao i materijalno eksploatisao.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike