Niška veza: Pobegao u Španiju posle pljačke banke koju je orobio sa atentatorom na Radoja Zvicera!

01.11.2022

14:31

0

Autor: 24sedam

Filijalu Vojvođasnke banke opljačkali su 2010. godine prerušeni silikonskim maskama i perikama

Niška veza: Pobegao u Španiju posle pljačke banke koju je orobio sa atentatorom na Radoja Zvicera!
hapšenje (2) - Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Nišlija M. K. izručen je iz Kraljevine Španije Srbiji na izdržavanje kazne zatvora zbog pljačke filijale Vojvođanske banke izvršene  je 5. marta 2010. godine sa još četvoricom saučesnika u ovom gradu.

M.K. i njegovi saučesnici osuđeni su na po osam godina zatvora zbog raazbojništva.

Kako je ustanovljeno tokom sudskog postupka, A.Đ. je vozilom „seat kordoba“ dovezao pljačkaše do Episkopske ulice, nakon čega su ušli u banku. Na licima su imali maske, na glavi perike, a da bi zavarali obezbeđenje, u rukama su držali cveće. Naoružani pištoljima, najpre su savladali radnika obezbeđenja S. M. udarivši ga nekoliko puta drškom pištolja po glavi, usled čega je zadobio prelom potiljačne kosti, a da bi ga uplašio M.K. mu je pucao iznad glave, navodi Telegraf.rs

Kad su razoružali idrugog radnika obezbeđenja, ušli su u trezor banke, službeicima su naredili da legnu na pod, a potom su uzeli novac raznih valuta ukupne vrednosti od blizu 49 miliona dinara. Na izlazu iz banke sreli su se sa A.M., takođe službenikom obezbeđenja u koga su pucali ali ga nisu pogodili.

Vozilo su ostavili na periferiji Niša gde su ga zapalili ali se vatra ugasila pa je policija pronašla maske i perike korišćene u pljački. Zahvaljujući biološkim tragovima, razbojnici su identifikovani i uhapšeni krajem novembra 2010. godine.

Jedan od članova bande P.. J. ponovo je dospeo u javnost kada je uhapšen u Ukrajini sa jednim zemljakom i dvojicom Crnogoraca pod sumnjom da je učestvovao u atentantu na vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera. On je kaznu za pljačku banke odležao još 2018. goidne, a uhapšen je u maju 2020. u Odesi posle napada na Zvicera,

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike