Stefan (28) koji se sumnjiči da je izbo vozača autobusa saslušan u tužilaštvu: Tvrdi da se samo branio

28.10.2022

11:46

1

Autor: M. B.

Do ovog događaja je na raskrsnici ulica Višnjička i Vuka Vrčevića

Stefan (28) koji se sumnjiči da je izbo vozača autobusa saslušan u tužilaštvu: Tvrdi da se samo branio
ilustracija - Copyright Profimedia

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Stefan P. (28) zbog sumnje da je 26. oktobra u jutarnjim časovima u Višnjičkoj ulici nakon verbalne rasprave sa vozačem autobusa Vladana K., koji mu je zadao nekoliko udaraca, izašao iz svog automobila i nožem ga povredio.

Osumjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da se branio od vozača autobusa, koji je, prema odbrani, prvi na njega nasrnuo i udario ga više puta vratima od automobila.

 

 

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. Stefanu P. se na teret stavlja krivično delo Ubistvo u pokušaju, navodi se u saopštenju VJT u Beogradu.

Do ovog događaja je na raskrsnici ulica Višnjička i Vuka Vrčevića, nakon kraće svađe i verbalne rasprave između Stefana P. i Vladana K.

"Pustite me ljudi, krvarim"

- Vozio sam privatni autobus u desnoj traci, a automobil iza je na silu pokušavao da se prestroji, nije dao ni migavac. Išao je iza mene i stalno je trubio i blinkao da se pomerim, iako sam uredno vozio. Kad sam stao na autobuskoj stanici, on je bio pored mene i onako već iznerviran otvorio sam prozor i pitao vozača u čemu je problem. Onda je on izašao iz kola, kao i ja, jer sam mislio da ćemo rešiti problem na miran način. Ipak, krenuo je nasilno ka meni i počelo je guranje pa smo obojica pali na zemlju. Tada me je udario pesnicom u glavu iz sve snage i počeo da me tuče po celom telu. Žena koja je bila sa njim me je uhvatila otpozadi i vukla. U tom trenutku je mladić izvadio nož i ubo me - ispričao je za medije vozač Vladan K.

Dodao je da nije ni shvatio da je ranjen dok nije video krv, pošto je uboden u levu stranu grudi. Kako je istakao, britva koju je mladić potegao bila je duža od deset centimetara.

- Uspaničio sam se i samo uzviknuo: "Pustite me, ljudi, krvarim" - dodao je on.

- Tada su mi oni uputili neke ružne reči i još me par puta odgurnuli. Napadač je sam pozvao policiju i Hitnu pomoć. Kada su došli organi reda, on je rekao da je sve uradio u samoodbrani. Odveli su me u Urgentni centar, gde su ušili ranu i dali lekove protiv bolova. Doktor je rekao da sam imao sreće što je ubod bio pored srca i slezine. Ostaću još par dana u bolnici, nakon čega će me pustiti na kućno lečenje. Ovim poslom se bavim skoro 30 godina, bilo je nemilih situacija i potezanja noževa tokom noćnih vožnji i ranije, ali nikada se nije desilo ovako nešto - dodao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike