Odloženo suđenje: Čedomorka iz Brusa bila u kontaktu sa zaraženim od kovida 19

13.10.2020

09:40

0

Jovana Đ. (21) se tereti da je posle porođaju u kupatilu porodične kuće usmrtila novorođenče. Slučaj je otkriven kada se javila lekaru zbog krvarenja

Odloženo suđenje: Čedomorka iz Brusa bila u kontaktu sa zaraženim od kovida 19
Copyright PIxabay/ esudroff

Početak suđenja Jovani Đ. (21) iz okoline Brusa, koja se tereti za krivično delo ubistva deteta pri porođaju, odloženo je danas pred Osnovnim sudom u Brusu zbog njenog zdravlja.

Okrivljena se javila sudu sa informacijom da je bila u kontaktu sa osobom koja se leči od kovida 19 , zbog čega je pretres odložen za 17. novembar, navode novosti.rs

Podsetimo, okrivljena je priznala krivično delo koje joj se stavlja na teret da se 18. aprila, oko 16. 30 sati, porodila u kupatilu porodične kuće, a da je zatim usmrtila bebu.
– Okrivljena je u uračunljivom stanju, pri čemu je bila svesna svoga dela i htela je njegovo izvršenje, lišila života svoje dete neposredno posle porođaja, dok je kod iste trajao poremećaj izazvan porođajem, tako što je u kupatilu porodične kuće rodila živo muško dete, a zatim rukom otkinula pupčanu vrpcu i novorođenče odmah nakon porođaja, dok je davalo znake života, zamotala u peškir i stavila ga u PVC kesu žuto-plave boje od praška “Meriks” i tom prilikom novorođenom detetu nanela povrede glave – navodi se u optužnom predlogu.

Za ceo slučaj saznalo se kada je Jovana Đ. potražila pomoć ginekologa u Domu zdravlja, žaleći se na bolove i krvarenje. Ukućani, uključujući njenog muža, nisu znali da je bila trudna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: novosti.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike